Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Άδωνις: “Ωραία Ελένη” ο Ανδρουλάκης – ΚΙΝΑΛ: Απρέπεια Γεωργιάδη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ομιλία του στην Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΙΝΑΛ για την ακρίβεια χαρακτήρισε τον Νίκο Ανδρουλάκη σαν μια “Ωραία Ελένη”, όπου κανείς δεν ξέρει τα χαρακτηριστικά της και την ονειρεύεται όπως θέλει.

Είπε ο υπουργός: «Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Ανδρουλάκη την Κυριακή ότι προσπαθεί να πολιτευτεί κρυπτόμενος. Έχω μία θεωρία για αυτό. Είναι καλή συνταγή στην πολιτική αλλά για λίγο. Εγώ την ονομάζω “η συνταγή της Ωραίας Ελένης”. Ο Όμηρος στην Ιλιάδα δεν έχει οποιουδήποτε είδους περιγραφή πώς είναι η Ωραία Ελένη. Ούτε αν είναι ξανθιά ή μελαχρινή, κοντή ή ψηλή ή αδύνατη. Ο καθένας ονειρεύεται την “Ωραία Ελένη” όπως αυτός θέλει».

Η αντίδραση του ΚΙΝΑΛ:

“Το Κίνημα Αλλαγής συμμετέχει με ρεαλιστικές προτάσεις στον δημόσιο διάλογο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, της ακρίβειας και των συνεπειών της κλιματικής κρίσης. Ο Πρόεδρος και η Κοινοβουλευτική Ομάδα διαβουλεύτηκαν με το σύνολο των θεσμικών φορέων της αγοράς και της εργασίας. Διαμόρφωσαν ένα μίγμα βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων και κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση για το ζήτημα της ακρίβειας.

Απέναντι σε αυτήν την υπεύθυνη στάση, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης επέλεξε ξανά σήμερα μέσα στη Βουλή να καταφύγει σε «πόλεμο εντυπώσεων». Επιτέθηκε με απρέπεια στον Πρόεδρο του Κινήματος Ν. Ανδρουλάκη, ενώ μέχρι χθες η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης έδιναν μαθήματα ήθους με αφορμή το περιστατικό Πολάκη.

Διαστρέβλωσε κρίσιμα στοιχεία και οικονομικούς δείκτες, ακόμη και της ίδιας της Eurostat. Κατέφυγε στη γνωστή τακτική του: διαρκείς ειρωνείες και συνεχής ευτελισμός της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και μικρομεσαίες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, η Κυβέρνηση της πολιτικής και τεχνοκρατικής ανεπάρκειας επιλέγει τον εύκολο δρόμο της τοξικής αντιπαράθεσης και της ακραίας πόλωσης. Βολεύεται με συγκρούσεις χωρίς περιεχόμενο γιατί δεν έχει απαντήσεις στα αληθινά προβλήματα του λαού.

Εμείς επιμένουμε στην πραγματική πολιτική. Η σοσιαλδημοκρατική μας πρόταση έχει τα εργαλεία για να εγγυηθεί την αξιοπρέπεια στην ζωή των πολιτών”