Ό. Γεροβασίλη: Ο μύθος λέει πως κάθε καλό σκάνδαλο χρειάζεται καλή πρόσβαση σε επιρρεπείς αξιωματούχους

Σε παρέμβασης της  η Όλγα Γεροβασίλη στην πρωινή εκπομπή  του OPEN «Ώρα Ελλάδας» και στους δημοσιογράφους  Α. Παυλόπουλο-Ν. Κουτροκόη αναφέρθηκε στο σκάνδαλο Novartis, στην καταγραφή συνομιλίας του Παππά από τον Μιωνή και ζήτησε να συμπεριληφθεί το πρακτικό του εξωδικαστικού συμβιβασμού της Novartis ως αποδεικτικό στοιχείο στη συζήτηση. Χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη είπε:

Μη χάνεστε στη μετάφραση- Ασχοληθείτε με την ουσία.

Το κείμενο συμβιβασμού μεταξύ της Novartis  και του αμερικανικού δημοσίου λέει επακριβώς το εξής: ότι η Novartis έδρασε με παράνομο τρόπο σε ξένες χώρες και στην Ελλάδα προκειμένου να επηρεάσει αξιωματούχους οι οποίοι με τη σειρά τους επηρέασαν τις αποφάσεις των κυβερνήσεων. Αυτή είναι η διατύπωση του πρακτικού. Διότι όπως ξέρετε τα ζητήματα πολιτικής φαρμάκου και τιμολογήσεων είναι αρμοδιότητα κυβερνήσεων  και όχι γιατρών ή άλλων. Προφανώς κρίκοι στην αλυσίδα του σκανδάλου είναι και γιατροί. Και ευνόητο είναι ότι δεν το ξεχνάμε και αυτό.  Για παράδειγμα για τον σύζυγο της κ. Ράικου, προσφάτως υπάρχει και το πόρισμα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.  για τη ζημία στο δημόσιο 1,7 εκατομμυρίων, το οποίο εμφανίστηκε αυτές τις μέρες. Θυμίζω ότι η κ. Ράικου ήταν η βασική μάρτυρας κατηγορίας στην προανακριτική επιτροπή, πράγμα τα οποίο εγείρει σοβαρό θέμα αξιοπιστίας.  

Ένας ιδιώτης είναι πιθανόν να δρα παρακρατικά. Θεσμικά όργανα επιτρέπεται να γίνονται αποδέκτες αυτής της δράσης;

Το θέμα δεν είναι εάν ένας ιδιώτης δρα παρακρατικά. Ο κ. Μιωνής εν προκειμένω χρησιμοποίησε μαφιόζικη μέθοδο εκείνη της παράνομης καταγραφής συνομιλίας. Το θέμα μας είναι ποιος γίνεται αποδέκτης μίας παράνομης ηχογράφησης συνομιλίας. Ποιος δηλαδή το αναγνωρίζει και ποιος το υιοθετεί. Αυτό έγινε από την πλευρά των μελών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ της προανακριτικής επιτροπής. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί αυτή ακριβώς την αποδοχή παράνομων πρακτικών. Κατηγορεί τη συναίνεση σε αυτές τις πρακτικές.

Στη συνέχεια η προανακριτική χθες έγινε αποδέκτης ενός πορίσματος ιδιώτη εμπειρογνώμονα τον οποίο προσέλαβε ο κ. Μιωνής. Ο μάρτυρας δηλαδή ο οποίος με το τέλος των εργασιών και αφού έχει ολοκληρώσει την κατάθεσή του θυμήθηκε να προσθέσει ένα ακόμη στοιχείο! Και το μεμπτό και καταγγελτέο είναι ότι η προανακριτική το δέχτηκε.  

Αποδεικτικό υλικό παράνομα αποκτηθέν με επιλεκτική ηχογράφηση, επιλεκτική χρήση αποσπασμάτων.

Ως προς το περιεχόμενο της πραγματογνωμοσύνης: Αυτό το οποίο λέει είναι ότι η ηχογράφηση ξεκινούσε και σταματούσε όταν επέλεγε ο κ. Μιωνής.  Άρα ό,τι είπε είναι μεν γνήσιο αλλά είναι και κομμένο ταυτόχρονα. Δηλαδή αποσπασματικό. Η συνομιλία ολόκληρη η οποία ήρθε χθες στη Βουλή αποδεικνύει ότι τίποτα εξ όσων είπε ο κ. Παππάς δεν είναι μεμπτό.

Στο δια ταύτα: Θα δεχτεί ο Πρόεδρος της Προανακριτικής να συμπεριληφθεί το πρακτικό του εξωδικαστικού συμβιβασμού της Novartis ως αποδεικτικό στοιχείο στη συζήτηση;

Επί της ουσίας τώρα.  Όλο αυτό το διάστημα από την πλευρά της ΝΔ έχουν γίνει όλες οι δυνατές προσπάθειες παρακώλυσης της δικαιοσύνης με καταγγελίες, μηνύσεις, έχουν μηνυθεί οι πάντες! Όλα αυτά που κάνει η ΝΔ δεν αφήνουν απερίσπαστη τη δικαιοσύνη να κάνει το έργο της. Θυμίζω και την παρέμβαση του Προέδρου και του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου χθές.

Από εκεί και πέρα τα θέματα δεν μπορεί να ερμηνεύονται κατά το δοκούν. Δεν είμαστε εδώ για να χαθούμε στις μεταφράσεις. Υπάρχει αντικειμενική αλήθεια. Και ζητήσαμε και περιμένουμε απάντηση -και ας μας πει και ο κ. Λοβέρδος εάν συμφωνεί- ο εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ Νοβάρτις και αμερικανικού δημοσίου να συζητηθεί ως ένα επιπλέον αποδεικτικό στοιχείο στην προανακριτική η οποία ολοκληρώνει τις εργασίες της στα μέσα Ιουλίου.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: