Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

“Όχι στο Λάμποβο” από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας

Αντίθετος με την διενέργεια του Λαμπόβου είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας, όπως εκφράστηκε στην συνεδρίαση του. Για την αντίθεση του αυτή ενημέρωσε τους δημάρχους της Θεσπρωτίας καθώς και τον αντιπεριφρειάρχη κ. Πιτούλη, ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου να επανεξετάσει την απόφαση του και να ακυρώσει την εμποροπανήγυρη όπως έκαναν στην Άρτα και την Ζίτσα.

Κατά τον ιατρικό σύλλογο “Η συγκέντρωση σε έναν χώρο μεγάλου αριθμού εμπόρων από κάθε γωνιά της χώρας μαζί με τις οικογένειες ή τους υπαλλήλους τους σε συνδυασμό με τους χιλιάδες καταναλωτές που θα επισκεφτούν την εμποροπανήγυρη αποτελούν πηγή συγχρωτισμού δηλαδή το ιδανικό περιβάλλον για την διασπορά του ιού που ακόμη και με την τήρηση των πιο σκληρών μέτρων θεωρούμε ότι είναι αδύνατο να αποφευχθεί”.

Αν και ο Ιατρικός σύλλογος κατανοεί και την παράδοση για το Λάμποβο και την οικονομική σημασία για την περιοχή θεωρεί ότι είναι ένα “ρίσκο μιας «υγειονομικής βόμβας» που θα θέσει σε κίνδυνο το πολυτιμότερο αγαθό, την δημόσια υγεία”.