Όλες οι προθεσμίες που πρέπει να «κυνηγήσουν» οι υποψήφιοι και οι επιτροπές μέχρι τις εκλογές

Αυτές είναι όλες οι προθεσμίες που αναφέρονται ειδικά στη διενέργεια των περιφερειακών και των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019, των τυχών επαναληπτικών και των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 26ης Μαΐου 2019 (Ψηφοφορία στην Ελλάδα). Συγκεκριμένα:

Στις 17 Μαΐου 2019 λήγει η προθεσμία των 8 ημερών πριν από την ψηφοφορία, κατά την οποία υποχρεούνται τα κόμματα και οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων να παραδώσουν επί αποδείξει, επαρκή αριθμό ψηφοδελτίων στον Αντιπεριφερειάρχη περιφερειακής ενότητας της έδρας κάθε νομού, για τις ανάγκες των εκλογικών τμημάτων της περιφέρειας.

Στις 17 Μαΐου 2019 λήγει η προθεσμία των 8 ημερών πριν από την ψηφοφορία, για την πρόταση υποψηφίων προς συμπλήρωση συνδυασμού σε περίπτωση θανάτου υποψηφίου.

Στις 18 Μαΐου 2019 λήγει η προθεσμία, που είναι η επόμενη μέρα από τη λήξη της αμέσως προηγούμενης προθεσμίας, για την ανακήρυξη από το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου υποψηφίων προταθέντων προς συμπλήρωση συνδυασμού σε περίπτωση θανάτου υποψηφίου.

Στις 20 Μαΐου 2019 λήγει η προθεσμία των 5 ημερών πριν από την ψηφοφορία κατά την οποία οι έφοροι και οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής ειδοποιούνται από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τον διορισμό τους.

Στις 20 Μαΐου 2019 λήγει η προθεσμία των 5 ημερών πριν από την ψηφοφορία, για τη γνωστοποίηση, με προκήρυξη του Αντιπεριφερειάρχη περιφερειακής ενότητας έδρας νομού, στους δήμους, των αποφάσεων καθορισμού των εκλογικών τμημάτων.

Στις 21 Μαΐου 2019 λήγει η προθεσμία που ορίζεται μέχρι την πέμπτη ημέρα πριν από την ψηφοφορία, για τη δημοσίευση από τους Αντιπεριφερειάρχες περιφερειακής ενότητας έδρας νομού της προκήρυξης του Υπουργείου Εσωτερικών για τους ανακηρυχθέντες συνδυασμούς υποψηφίων.

Στις 22 Μαΐου 2019 λήγει η προθεσμία των 3 ημερών πριν από την ψηφοφορία, για τη δημοσίευση του προγράμματος ψηφοφορίας από τις δημοτικές αρχές.

Στις 23 Μαΐου 2019 λήγει η προθεσμία των 2 ημερών πριν από την ψηφοφορία, για την άφιξη των εφόρων και των τακτικών ή αναπληρωματικών αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής στον τόπο του προορισμού τους.

Στις 25 Μαΐου 2019 λήγει η προθεσμία που ορίζεται μέχρι και την προηγούμενη ημέρα της ψηφοφορίας μέσα στην οποία είναι δυνατή, με απόφαση του οικείου Αντιπεριφερειάρχη, η αλλαγή καταστήματος ψηφοφορίας, εφόσον η χρησιμοποίηση αυτού που αρχικά ορίστηκε δεν είναι δυνατή εξαιτίας ανώτερης βίας.

Οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 26 Μαίου. 

Διαβάστε ακόμα:

Υποχρεωτική άδεια λόγω εκλογών – Δείτε πόση δικαιούστε

Εκλογές 2019: «Βρέχει» λεφτά για υπερωρίες – Έως 4.350 ευρώ σε δημοσίους υπαλλήλουςΕκλογές 2019: «Βρέχει» λεφτά για υπερωρίες – Έως 4.350 ευρώ σε δημοσίους υπαλλήλους

Τι ώρα ανοίγουν οι κάλπες το πρωί της Κυριακής 26ης Μαΐου

dikaiologitika.gr
Author:

You May Also Like

Αρέσει σε %d bloggers: