Όλγα Γεροβασίλη: Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θωράκιζε το ΕΣΥ ήταν κρατιστές


Σε Παρέμβαση της η Όλγας Γεροβασίλη στο Kontra Channel και στον Γιώργο Μελιγγώνη τόνισε:

“Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θωράκιζε το ΕΣΥ ήταν κρατιστές- Όταν οι νεοφιλελεύθεροι θυμούνται το δημόσιο σύστημα υγείας σημαίνει πως έχουμε πανδημία”.

Για τα υπόλοιπα θέματα και μέτρα η Όλγα Γεροβασίλη είπε:

Μέτρα για τις εκκλησίες: Για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι θέμα δημόσιας υγείας-Για την κυβέρνηση ήταν θέμα πολιτικού κόστους.
Καλούμενη να σχολιάσει την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για τις εκκλησίες η Όλγα Γεροβασίλη επεσήμανε ότι  η έως τώρα πίεση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προς την Κυβέρνηση για μία πιο έγκαιρη απόφαση δεν επρόκειτο για πολιτική αντιπαράθεση.
Ούτε άγγιζε ζητήματα πίστης. Η πίεση και η κριτική αφορούσε και αφορά το επείγον ζήτημα της δημόσιας υγείας. Εξ ου και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον κ. Ιερώνυμο.
Αντιθέτως η χρονοκαθυστέρηση από την πλευρά της κυβέρνησης στη λήψη μέτρων είχε πολιτική απόχρωση: Η έγκαιρη ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση, υπήρχαν φόβοι ότι θα συνεπαγόταν πολιτικό κόστος!

Ελλείψεις αντιδραστηρίων-Μη στοχευμένος έλεγχος δειγμάτων-7 ημέρες καραντίνα σε νοσηλευτικό & ιατρικό προσωπικό
Ερωτούμενη για τα υπόλοιπα έκτακτα μέτρα, σχολίασε ότι όντως η κυβέρνηση κινήθηκε με πιο ταχείς ρυθμούς από ό,τι η Ιταλία και υπογράμμισε πως  η οποιαδήποτε κριτική ασκείται ως εκ του ρόλου μας ως Αντιπολίτευσης  με γνώμονα τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο συντονισμό της κατάστασης και αναφέρθηκε στο φαινόμενο της έλλειψης αντιδραστηρίων που παρουσιάζεται έντονα αυτές τις ημέρες. “Αν η κυβέρνηση λάμβανε σωστά μέτρα έπρεπε να έχει προβλέψει αντιδραστήρια. Αυτό δεν το έκανε ούτε έγκαιρα ούτε σωστά” σημείωσε η κυρία Γεροβασίλη και αναφέρθηκε κατόπιν στην μεθοδολογία των ελέγχων που λαμβάνουν χώρα “Το ότι αυτή τη στιγμή ο έλεγχος γίνεται περιορισμένα, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνεται στοχευμένα. Γίνονται έλεγχοι σε εργαζόμενους σε δομές του κράτους πέραν της υγείας, οι οποίοι πρέπει να είναι παρόντες και είναι πιθανώς φορείς;”
Επιπροσθέτως, ως προβληματικό και επιστημονικά αυθαίρετο χαρακτήρισε το μέτρο της 7ήμερης καραντίνας (αντί 14ημερης) ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. 

Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θωράκιζε το ΕΣΥ ήταν κρατιστές- Όταν οι νεοφιλελεύθεροι θυμούνται το δημόσιο σύστημα υγείας σημαίνει πως έχουμε πανδημία!
Ιδιαίτερα επικριτική υπήρξε τέλος ως προς την έως τώρα λοιδωρία της κυβέρνησης προς το δημόσιο σύστημα υγείας, ενθυμούμενη και τις κυνικές εν τη  αφελεία του δηλώσεις βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος ο οποίος καλούσε να κλείσουν τα μισά δημόσια νοσοκομεία. “Ακούσαμε πλείστες όσες νεοφιλελεύθερες φούσκες και δυστυχώς έπρεπε να προσβληθούμε από πανδημία για να ζητούν ξάφνου όλοι περισσότερο κράτος. Ας μην ξεχνάμε πως όσοι μας αποκαλούσαν εμάς κρατιστές που με τεράστιες δυσκολίες στηρίξαμε το ΕΣΥ και μας κουνούσαν το δάχτυλο για τον ιδιωτικό τομέα -με τον οποίο δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα- τρέχουν τώρα και ζητούν κρατικοποιήσεις”

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box