Χ. Σταϊκούρας: Οι 9 προτεραιότητες του οικονομικού επιτελείου μέχρι το τέλος του χρόνου

Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης μέχρι το τέλος του χρόνου παρουσίασε ο υπουργός Oικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην 6η Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

Μεταξύ αυτών,  η κατάθεση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου μετά τις 15 Οκτωβρίου, που θα περιλαμβάνει την νέα πάγια ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, η ενίσχυση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας, η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, η υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αλλά και άλλων εκκρεμών δεσμεύσεων από την 3η μεταμνημονιακή αξιολόγηση καθώς και το θέμα της εισαγωγής ενός νέου πλαισίου για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους.

Όσον αφορά στον προϋπολογισμό του 2020, που θα κατατεθεί το προσχέδιό του την ερχόμενη Δευτέρα στη βουλή, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι θα υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για να υλοποιηθούν όλες οι ελαφρύνσεις οι οποίες ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%.

Αναφέρθηκε επίσης ο υπουργός Οικονομικών και στο σχέδιο της κυβέρνησης για τη μείωση των κόκκινων δανείων, του οποίου την έγκριση αναμένουν από την αρμόδια διεύθυνση ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

 

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου

 

 

 

www.ert.gr

ert.gr
Author:

Ρούλα Κρικώνη
Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: