Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια ο υπολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών των μη μισθωτών

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών των μη μισθωτών (ελεύθεροι επαγγελματίες). Ένα από τα σενάρια είναι αυτό όπου θα λαμβάνετε υπόψιν ο χρόνος ασφάλισης και όχι τα εισοδηματικά κριτήρια για να καθοριστεί η ασφαλιστική εισφορά (όπως γινόταν στον ΟΑΕΕ, πρώην ΤΕΒΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σε ενημερωτικούς ιστότοπους αλλά και στην εφημερίδα Εθνος εξετάζονται τα εξής σενάρια:

-Θεσμοθέτηση ενός χαμηλότερου ανώτατου ορίου ασφαλιστέου εισοδήματος (σήμερα είναι το 10πλάσιο του κατώτατου μισθού δηλαδή 6.500 ευρώ εισόδημα το μήνα).

-Υπολογισμό των εισφορών της επόμενης χρονιάς, μετά την αφαίρεση των εισφορών που καταβλήθηκαν την προηγούμενη χρονιά από το εισόδημα των μη μισθωτών.

-Πλήρης αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών των μη μισθωτών από το φορολογικό εισόδημα τους και η δημιουργία σταθερών εισφορών ανάλογα με τα έτη ασφάλισης.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους στο υπουργείο Εργασίας, οι προωθούμενες λύσεις θα στηριχθούν στα συμπεράσματα από τη σύγκριση όλων των δυνατών μοντέλων που εφαρμόστηκαν κατά την περίοδο της κρίσης, προκειμένου να επιλεγεί η καταλληλότερη, τόσο για τη βιωσιμότητα του συστήματος όσο και την επιβίωση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: