«Χρηστικός οδηγός» για τις μάσκες – Συμβουλές από την πρόεδρο του Συλλόγου Φαρμακαποθηκάριων

Για την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» η κ. Ειρήνη Μαρκάκη, πρόεδρος Συλλόγου Φαρμακαποθηκάριων.

Oπως είπε, ο ιός είναι αερογενής και μεταφέρεται με τα σταγονίδια που μεταφέρονται μέσω του αέρα.  Ανέφερε μάλιστα ότι όταν ένας άνθρωπος μιλά δυνατά μπορεί να εκτινάξει σταγονίδια με τον ιό σε απόσταση έως και τεσσάρων μέτρων, ενώ εάν κάποιος φταρνιστεί δυνατά τα σταγονίδια μπορούν να φθάσουν και τα οκτώ μέτρα.

Επομένως, τόνισε, η μάσκα είναι αναγκαία για να μας προστατεύσει από τους αερογενείς ιούς και είναι επιβεβλημένη η χρήση της σε κλειστούς χώρους.

Η κ. Μαρκάκη έδωσε χρηστικές συμβουλές στην κάμερα του MEGA για το πώς να τις φορούμε και τι πρέπει να προσέχουμε ώστε να μας παρέχουν πραγματική προστασία.

Ως προς το υλικό κατασκευής των υφασμάτινων μασκών τόνισε ότι πρέπει να είναι από 100% βαμβάκι και να είναι χονδρό το ύφασμα.

Οι τιμές των μασκών πέφτουν, προσέθεσε και οι υφασμάτινες έχουν χαμηλές τιμές.

ΠΗΓΗ: real.gr /megatv.com

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: