Χουλουσί Ακάρ: Δεν επιβάλλουμε κανένα μοντέλο, δεν αποκλείουμε καμία λύση για το Κυπριακό

Η πολιτική ισότητα και η ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων είναι πάρα πολύ σημαντικά θέματα για την Αγκυρα, που δεν μπορού να εγκαταλειφθούν, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο Ακάρ πραγματοποιεί επίσκεψη στα Κατεχόμενα, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του τουρκικού Γενικού Επιτελείου και τους αρχηγούς των σωμάτων των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας.

«Δεν απορρίπτουμε κανένα μοντέλο. Δεν επιβάλλουμε κανένα μοντέλο. Καταβάλλουμε προσπάθεια σε αυτό το θέμα επικεντρωμένοι στο αποτέλεσμα», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, κατά την επίσκεψή του στον Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

«Πρέπει να υπάρξουν διαπραγματεύσεις επικεντρωμένες στο αποτέλεσμα αλλά η άλλη πλευρά (η Λευκωσία) θεωρεί ότι δεν είναι προς όφελος των πλευρών να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, απλά για να γίνονται. Η Κύπρος είναι πραγματικά πολύ σημαντικό θέμα για μας. Εάν το πόδι της Κύπρου πατήσει σε ένα αγκάθι, 82 εκατ. (σ.σ. ο πληθυσμός της Τουρκίας) θα ανησυχήσουν, κι αν στην Κύπρο ανθίσει ένα τριαντάφυλλο θα είναι πολλοί ευτυχισμένοι», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

«Ελπίζουμε το χέρι φιλίας που έχουμε τείνει, το χέρι ειρήνης, να μην μείνει στον αέρα, να γίνει χειραψία με αυτό το χέρι», είπε με τη σειρά του ο Ακιντζί.

«Επειδή πιστεύουμε ότι από την φιλία της Τουρκίας υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κερδηθούν. Στην ανατολική Μεσόγειο εάν διαφοροποιηθούμε από τους καβγάδες και το αλληλοφάγωμα και βρούμε χρόνο για συνεργασία, εάν τον πλούτο που βρίσκεται χιλιάδες μέτρα στο βυθό τον αναδείξουμε από κοινού και με έναν δίκαιο διαμοιρασμό, αυτό θα ήταν ένα μεγάλος κέρδος για όλους», ανέφερε ακόμη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Ο Ακιντζί τόνισε ότι η παρουσία του Χουλουσί Ακάρ δεν πρέπει να σχολιαστεί λάθος από τη Λευκωσία. «Αυτό δεν είναι ούτε απειλή, ούτε κάτι άλλο. Σίγουρα διαφυλάττουμε τα δικαιώματά μας. Γι’ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε δυνατοί. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την δύναμή μας για την ειρήνη, για την φιλία», ανέφερε ο Τουρκοκύπριος που μίλησε και για τη συνάντηση που θα έχει την Παρασκευή με τον Νίκο Αναστασιάδη.

«Θα προσέλθω με ενσυναίσθηση και αποφασιστικότητα, όσον αφορά την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων, αλλά εάν υπάρχει ένα χέρι φιλίας, θα το κρατήσουμε με αποφασιστικότητα. Μακάρι να βρούμε την ίδια αντιμετώπιση και από την άλλη πλευρά. Ευχόμαστε για αυτό».

dikaiologitika.gr
Author:

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: