Χειροπέδες σε δύο αξιωματικούς του «Αλλοδαπών» για δωροληψία

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019, για υπόθεση χρηματισμού, δυο Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αττικής.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία μετά τη βεβαίωση παράβασης για παράνομη εργασία μεταναστών, ο πρώτος από τους Αξιωματικούς απαίτησε χρηματικό ποσό ύψους 10.000 ευρώ για να τον βοηθήσει να μειωθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης αρχικά την 23-9-2019 παραδόθηκε μέρος του ποσού, ενώ προχθές, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης, παραδόθηκε άλλο ένα μέρος του ποσού σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του συγκεκριμένου Αξιωματικού.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση καθήκοντος, ενώ σε βάρος του δεύτερου η δικογραφία αφορά στα αδικήματα της άμεσης συνέργειας σε δωροληψία υπαλλήλου και της υπόθαλψης.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμοδία εισαγγελική Αρχή, ενώ με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Τι είπαν οι αξιωματικοί

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, κατά την επαφή τους, ο πρώτος αστυνομικός φέρεται να είπε στον καταγγέλλοντα επιχειρηματία: «Σε καθάρισα, δεν θα γίνει τίποτα. Τα κράτησα όλα εδώ, δεν έστειλα τίποτα πουθενά. Μόνο ένα ποινικό δικαστήριο θα γίνει και από εκεί θα απαλλαγείς πολύ εύκολα. Έτσι όπως σε καθάρισα πρέπει να κάνεις εικόνισμα με την φωτογραφία μου. Από την δική μου υπηρεσία δεν θα σε ξαναενοχλήσει κανείς».

Από την πλευρά του, ο δεύτερος αστυνομικός, τη στιγμή της σύλληψης του, φέρεται να είπε: «Τι μου έκανες ρε αστυνόμε, όχι ρε αστυνόμε».

Ο δεύτερος αστυνομικός αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας ότι αγνοούσε οποιαδήποτε χρηματική συναλλαγή.

ΠΗΓΗ:zougla.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: