Χαρδαλιάς: Η Πολιτική Προστασία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της νέας διακυβέρνησης

Για τις δυνατότητες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και άλλων ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να παράσχουν βοήθεια στην Ελλάδα, ενημέρωσε τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, η γενική διευθύντρια Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Κομισιόν, Μονίκ Παριά στις Βρυξέλλες.

Η κ. Παριά αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του προγράμματος rescEU και την προστιθέμενη αξία για τα κράτη-μέλη της ΕΕ προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η ικανότητα ανταπόκρισης της ΕΕ έναντι σε καταστροφές και σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε κατά την συνάντηση, πως “η Πολιτική Προστασία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της νέας διακυβέρνησης” και πως κατά τον προσεχή Νοέμβριο θα έρθει σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την πολιτική προστασία. Η Ελλάδα, τόνισε, υποστηρίζει θερμά τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία του rescEU και θα συμμετέχει ενεργά στην ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του γεν. γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, περιελάμβανε στη συνέχεια, ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (ERCC) όπου συνάντησε τον επικεφαλής του, Αντουάν Λεμασόν και ενημερώθηκε για τις λειτουργίες του, όπως επίσης και επίσκεψη στον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, πρέσβη Σπύρο Λαμπρίδη. Με τον τελευταίο, συνομίλησε για το ρόλο της πολιτικής προστασίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, όπου η Ελλάδα δύναται να επωφεληθεί από προγράμματα εκπαίδευσης, καθώς και ασκήσεων αλλά και για θέματα του CPG (Civil Protection Group), δηλαδή της αντίστοιχης επιτροπής Πολιτικής Προστασίας του ΝΑΤΟ, στην οποία μετέχει και η Ελλάδα.

dikaiologitika.gr
Author:

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: