Χαιρετισμός της Όλγας Γεροβασίλη κατά την διάρκεια παραλαβής της δωρεάς του Λεμπιδάκη

Χαιρετισμός της Όλγας Γεροβασίλη κατά την διάρκεια παραλαβής της δωρεάς του Λεμπιδάκη

Χαιρετισμός της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, κατά την παρουσίαση του νέου μηχανοκίνητου εξοπλισμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, δωρεά της οικογένειας Λεμπιδάκη

Κυρίες και κύριοι,

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, ένα χρόνο μετά την πετυχημένη αστυνομική επιχείρηση απελευθέρωσης του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Πριν από την απελευθέρωση, είχαν προηγηθεί 186 ημέρες αγωνίας σε μια δύσκολη υπόθεση, που είχε συγκινήσει είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Δύσκολη υπόθεση, πρώτα απ’ όλα για τον ίδιο και τους δικούς του ανθρώπους, που βίωσαν μέρα και νύχτα αυτή την περιπέτεια. Δύσκολη και για τους ανθρώπους της Ελληνικής Αστυνομίας,

που εργάστηκαν για μήνες, επίμονα και μεθοδικά, για να μπορέσει να βρεθεί ο Μιχάλης Λεμπιδάκης πάλι κοντά στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία. Και στους αστυνομικούς εδώ στην Κρήτη, αλλά και στο εξειδικευμένο προσωπικό που συνέδραμε από κεντρικές υπηρεσίες της Αθήνας. Ξέρετε όλοι, καλύτερα από εμένα, ότι σε τέτοιες υποθέσεις απαιτούνται ιδιαίτερα λεπτοί και προσεκτικοί χειρισμοί. Γιατί η επιτυχία από τη τραγωδία απέχει ελάχιστα.

Η Ελληνική Αστυνομία, ειδικά στο θέμα των απαγωγών, έχει να επιδείξει υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού: Καταγράφει από τα υψηλότερα ποσοστά εξιχνιάσεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Με δυο λόγια, η αστυνομία έχει καταφέρει να εξιχνιάσει σχεδόν όλες τις υποθέσεις απαγωγών στην Ελλάδα και, αυτό από μόνο του, είναι ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής τυχόν επίδοξων μιμητών.

Κυρίες και κύριοι,

Είμαστε σήμερα εδώ με αφορμή τη δωρεά των οχημάτων στην Ελληνική Αστυνομία από την οικογένεια Λεμπιδάκη. Είναι σίγουρο ότι αυτή η δωρεά οχημάτων, που αριθμούν σε 30 ειδικά οχήματα και περιπολικά, θα συμβάλει ώστε η Αστυνομία να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στο έργο της και στην εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας όλων των πολιτών.

Γιατί θέλουμε τις επιτυχίες στις μεγάλες υποθέσεις, αλλά θέλουμε και την ανταπόκριση στα μικρά, στα καθημερινά ζητήματα: Σε αυτά που για τα μέσα ενημέρωσης μπορεί να μην αποτελούν είδηση, αλλά απασχολούν τον κόσμο.

Θέλουμε την Αστυνομία δίπλα στον πολίτη και στην υπηρεσία του πολίτη. Να εμπεδώνει στην πράξη το αίσθημα ασφάλειας, υπερασπιζόμενο τα δικαιώματα των πολιτών, χτίζοντας έτσι σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι τα νέα οχήματα του στόλου να είναι καλοτάξιδα και τα πληρώματά τους να έχουν επιτυχίες. Και το προσωπικό της ΕΛΑΣ να επιτελεί το έργο του, θέτοντας κάθε μέρα όλο και πιο ψηλά τον πήχη του επαγγελματισμού.

Σας ευχαριστώ.

You May Also Like

Αρέσει σε %d bloggers: