Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Φωτιά στην Ηλεία: Ένας νεκρός στη Μυρτιά – Εκκενώνονται χωριά

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια σοβαρή πρόκληση με τις πυρκαγιές που μαίνονται σε πολλές περιοχές, προκαλώντας ανησυχία και αναστάτωση στους κατοίκους. Η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Αχαΐας και επεκτάθηκε στην Ηλεία, έχει οδηγήσει σε εκκένωση χωριών και κλείσιμο εθνικών οδών, ενώ η απώλεια ενός ανθρώπου προσθέτει τραγικότητα στην κατάσταση.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν με ισχυρά μέσα για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ η χρήση εναέριων μέσων αναμένεται να ενισχύσει τις προσπάθειες. Η κατάσταση επιδεινώνεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, κάνοντας την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη. Η εντολή εκκένωσης που δόθηκε για τα χωριά Χανάκια και Αλποχώρι, καθώς και η διακοπή κυκλοφορίας στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, δείχνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, επισημαίνει τον κίνδυνο που υπάρχει για τα σπίτια στις περιοχές Μυρτιά, Αλποχώρι και Χανάκια, και την ανάγκη εκκένωσης ακόμη και σε περιοχές όπου δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, ως προληπτικό μέτρο. Η κατάσταση παρακολουθείται στενά και οι αρχές είναι σε επιφυλακή για να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε εξέλιξη.

Η κοινότητα πρέπει να παραμείνει ενημερωμένη και να ακολουθήσει τις οδηγίες των αρχών για την ασφάλειά της. Είναι σημαντικό να υπάρχει συνεργασία και να τηρούνται τα μέτρα προστασίας για την πρόληψη της επέκτασης των πυρκαγιών και την προστασία των ανθρώπων και της περιουσίας τους. Η ανταπόκριση σε τέτοιες κρίσεις απαιτεί συντονισμένη δράση και αλληλεγγύη από όλους.