Φωτιά στην Εύβοια: Ανείπωτη καταστροφή – Κάηκαν 10.000 στρέμματα παρθένου δάσους (pics)

Αποκαΐδια και θλίψη  αφήνει πίσω της η ασύλληπτη καταστροφή από την πυρκαγιά που καίει την Εύβοια. Η φωτιά συνεχίζει να καίει εκτάσεις για τρίτο 24ωρο με του πυροσβέστες να μάχονται με τις φλόγες για να την οριοθετήσουν.Η φωτιά πλέον καίει χαράδρα ενώ με γκρέιντερ και μπουλντόζες, οι πυροσβέστες δημιουργούν ζώνες προστασίας των οικισμών.

Την ίδια ώρα οι αρμόδιες αρχές κάνουν λόγο για σαφείς ενδείξεις εμπρησμού. Στελέχη του τμήματος διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στην περιοχή, λαμβάνοντας μαρτυρίες. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε εκσίνες που μιλούν για ένα όχημα και μοτοσικλέτες που βρέθηκαν στην περιοχή και μπορεί να σχετίζονται με τη φωτιά που ξέσπασε.

Οι ανακριτικές Αρχές έχουν πάρει μέχρι στιγμής 25 καταθέσεις και από την πρώτη στιγμή υπήρχαν υπόνοιες για εμπρησμό ενώ και ο δήμαρχος Μεσσαπίων- Διρφύων άφησε σαφείς υπόνοιες ότι η φωτιά ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι. 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη για να ελεγχεί η φωτιά, αλλά και να αποσοβηθεί ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων, την ίδια ώρα που ερευνάται πλέον βασίμως η εκδοχή του εμπρησμού ως αιτία έναρξης της πυρκαγιάς. 

fotia2

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις αποτεφρώθηκαν περίπου 25.000 στρέμματα, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 10.000 ήταν παρθένο δάσος. Ζώα κάηκαν στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν, ενώ και αυτή η νύχτα αναμένεται να είναι δύσκολη για την περιοχή.

Εκατοντάδες πυροσβέστες, ενισχυμένοι και από δυνάμεις του στρατού και εθελοντές παραμένουν στη μάχη για να τισσαθευτούν οι φλόγες.

fotia3

dikaiologitika.gr
Author:

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: