Φλέγεται η Ηλεία: Εκκενώνονται η Αρχαία Ολυμπία και οικισμοί

Φλέγεται η Ηλεία. Δύο φωτιές έχουν ξεσπάσει, με το ένα μέτωπο να έχει επίκεντρο την Ηράκλεια και το άλλο τη Μιράκα. Η μάχη με τις φλόγες είναι μεγάλη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο. Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση, ενώ πριν από λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης και της Αρχαίας Ολυμπίας για προληπτικούς λόγους. Έως τώρα έχουν εκκενωθεί άλλοι έξι οικισμοί, μεταξύ των οποίων η Ηράκλεια, το Πουρνάρι, το Πελόπιο, ο Πλάτανος και η Καυκανιά και η Μιράκα, ενώ συνεχίζονται οι εντολές εκκένωσης.

Πληροφορίες για εγκλωβισμένους

Η αγωνία κορυφώνεται για την εξέλιξη της φωτιάς καθώς πληροφορίες του ilialive.gr αναφέρουν ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε στάβλο στο Πελόπιο αλλά κι ένα άτομο ΑμεΑ με τον γιο του σε σπίτι. Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν έντρομοι τις βάσεις τους, καθώς η φωτιά απειλεί σπίτια, ενώ ήδη κυκλοφορούν πληροφορίες για σπίτια που έχουν καεί στο Πελόπιο, στο Πουρνάρι και στον Πλάτανο.

Συνεχείς εντολές για εκκένωση οικισμών

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στους οικισμούς Πελόπιο, Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο να εκκενώσουν προς Πύργο μέσω Ε.Ο. Τρίπολης Ολυμπίας, ενώ όσοι βρίσκονται στην Καυκωνιά ή Χελιδόνι να εκκενώσουν προς Λάλα.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: “Αν βρίσκεστε στο Πελόπιο, Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο εκκενώστε τώρα προς Πύργο μέσω Ε.Ο Τρίπολης Ολυμπίας. Αν βρίσκεται στην Καυκωνιά ή Χελιδόνι εκκενώστε τώρα προς Λάλα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας”.

πηγη enikos.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box