Φιλανθρωπική Θεατρική Παράσταση στο Καρκαμίσι Παραμυθιάς

Φιλανθρωπική Θεατρική Παράσταση από την εθελοντική ερασιτεχνική ομάδα «Άτρεμες Ήτορ» «ΤΖΟΡΝΤΑΝ»

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, και ώρα 20:30, στη θεατρική σκηνή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων «ΚΑΡΚΑΜΙΣΙ» στην Παραμυθιά , θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «ΤΖΟΡΝΤΑΝ» των Ann Reynolds και Moira Buffini σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη.

Η παράσταση είναι φιλανθρωπική και τα έσοδα θα διατεθούν στο κέντρο στήριξης κακοποιημένων γυναικών «HOPE SPOT-ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΠΙΔΑΣ» και στον εθελοντικό
μη κερδοσκοπικό οργανισμό μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού
«ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Η εξομολογητική στιγμή της ηρωίδας , Σίρλεϊ Τζόουνς, όπου αφηγείται στην συγκρατούμενη της (Ανν Ρεϊνολντς) την τραγική ιστορία της δολοφονίας του παιδιού της από την ίδια.

Μια αληθινή ιστορία με ένα τραγικό υπόβαθρο, και με ένα ακόμα τραγικότερο τέλος. 

Μία γυναίκα που δημιούργησε ζωή,  καλείται να την πάρει πίσω…

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η Σίρλεϊ, που μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια, μ’ έναν πατέρα που κακοποιούσε τη μητέρα της, βρίσκει τον έρωτα -και μαζί μια δίοδο διαφυγής- στο πρόσωπο ενός μηχανόβιου εραστή. Η Σίρλεϊ μένει έγκυος κι αυτός δεν αργεί να γίνει βίαιος, χτυπώντας την, εξευτελίζοντάς την και φέρνοντας ακόμη και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι άλλες γυναίκες.

Όταν γέννησε, αποφασίζει να φύγει από κοντά του, όμως η Πρόνοια κι ο πρώην εραστής της, εκτιμώντας πως είναι ηθικά επιλήψιμη και ανίκανη να μεγαλώσει το παιδί της, τον Τζόρνταν, προσπαθούν να τους  χωρίσουν. Μπροστά στο αδιέξοδο και στην πεποίθησή της πως δε μπορεί να ζήσει χωρίς τον Τζόρνταν κι ούτε ο Τζόρνταν χωρίς εκείνη, η Σίρλεϊ στραγγαλίζει το μωρό της, σε μια προσπάθεια να το λυτρώσει απ’ την ίδια του τη δυστυχία, και κάνει μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας. Συλλαμβάνεται, οδηγείται στη φυλακή, στην πτέρυγα των ψυχοπαθών, όπου προσπαθεί ξανά και ξανά να τερματίσει τη ζωή της.

Τώρα, στην αίθουσα αναμονής του δικαστηρίου, η Σίρλεϊ περιμένει την ετυμηγορία των δικαστών για το αποτρόπαιο έγκλημά της. Ευθύνεται, πράγματι, για τον φόνο; Μπορεί, στ’ αλήθεια, να σκοτώσει η αγάπη; Ή είναι, αυτή, από μόνη της, το σημαντικότερο ελαφρυντικό;

«Σ’ αυτόν τον κόσμο παίρνεις ό,τι μπορείς…»

Παίζουν:  Κλειώ Παπαδοπούλου, Μαρία Πολυχρονίδου, Εσμεράλδα Πρίφτη, Μελίνα Ντέτσικα, Ανθούλα Τζάνη.

Σκηνοθετική επιμέλεια : Κωτσίνας Χριστόδουλος
Φωτισμός : Σταύρου Σωτήρης
Ήχος :

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box