Υπό κατάληψη γυμνάσια και Λύκεια δήμου Σουλίου – τα αιτήματα

Υπό κατάληψη τελούν τα γυμνάσια και τα Λύκεια δήμου Σουλίου, όπως εξάλλου και δεκάδες άλλα σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Βασικό αίτημα όλων είναι οι καλυτέρευση των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι μαθητές του γυμνασίου Παραμυθιάς στα αιτήματα τους έχουν: Να υπάρχει μικρότερος αριθμός ανά αίθουσα, να γίνουν προσλήψεις πρόσθετου εκπαιδευτικού προσωπικού και καθαριστριών και απαιτούν περισσότερα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, ενώ επισημαίνουν ότι η συνεχής χρήση της μάσκας προκαλεί δυσφορία.

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Παραμυθιάς επισημαίνουν τα εξής προβλήματα: υπάρχει πρόβλημα συγχρωτισμού στις τάξεις καθώς ο αριθμός των μαθητών υπερβαίνει αυτό που λέει το υπουργείο Υγείας, δηλαδή ένα άτομο ανά 10τμ. Δεν πραγματοποιείται η καθημερινή θερμομέτρηση. Απουσία αεροστεγώς συσκευασμένων προϊόντων στο κυλικείο. Υπερβολικός συνωστισμός στα διαλείμματα (δεν γίνονται διαλείμματα εναλλάξ). Ακόμα επισημαίνουν προβλήματα με έλλειψη ειδικοτήτων και παράνομη στάθμευση στο προαύλιο.

Να σημειώσουμε ότι στο γυμνάσιο Παραμυθιάς ήταν και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων.

Αύριο εντωμεταξύ θα υπάρξει συνάντηση του δημάρχου και τους διευθυντές των σχολείων.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box