Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Υπόσχεση πήρε ο δήμαρχος Σουλίου για λύση του θέματος ΤΟΕΒ από τον πρωθυπουργό

Δελτίο τύπου

Στα Ιωάννινα βρέθηκε στις 06-04-2023, ο Δήμαρχος Σουλίου Ιωάννης Σπ. Καραγιάννης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση του Αναπτυξιακού Σχεδίου για την Ήπειρο από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και το επιτελείο των Υπουργών που τον συνόδευαν, σε εκπροσώπους του Τμημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού (Δήμοι) και Β’ βαθμού (Περιφέρειες) της Ηπείρου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επιδόθηκε στον Πρωθυπουργό υπόμνημα τόσο από το Δήμο Σουλίου όσο και από τους παραγωγούς του κάμπου, σχετικό με το μείζον θέμα της μη λειτουργίας του ΤΟΕΒ που ταλανίζει τους αγρότες του κάμπου της Παραμυθιάς και του Αχέροντα. Ο Πρωθυπουργός αλλά και ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς διαβεβαίωσε το Δήμαρχο Σουλίου ότι το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα. Με την ευκαιρία αυτή, ο Δήμαρχος Σουλίου θα ήθελε να επισημάνει και την αρωγή του Περιφερειάρχη κου. Αλέξανδρου Καχριμάνη, καθώς στην ομιλία του υπερτόνισε την αναγκαιότητα άμεσης λύσης των προβλημάτων των ΤΟΕΒ και σε συνομιλία με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε την παρέμβασή τους για άμεση λύση του προβλήματος του Δήμου Σουλίου.

Σε προγραμματισμένη σύσκεψη που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Π.Ε.Δ. Ηπείρου στα γραφεία αυτής ο Δήμαρχος Σουλίου συνάντησε και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιο Πέτσα. Συζητήθηκαν τα προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των δήμων και οι ανησυχίες όλων των αυτοδιοικητικών αρχών ήταν εμφανείς για την επόμενη ημέρα της Αυτοδιοίκησης. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας και ο Δήμος Σουλίου είναι σε αναμονή των αποτελεσμάτων αυτής στο προσεχές διάστημα