Υπόθεση Γιακουμάκη: Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι κατηγορούμενοι

Έπεσε η αυλαία στην υπόθεση της δολοφονίας του Βαγγέλη Γιακουμάκη μετά από 6,5 χρόνια και εκδικάσεις οκτώ εφέσεων.

Όλα αυτά τα χρόνια η οικογένεια του αδικοχαμένου φοιτητή στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων παρευρισκόταν στην αίθουσα του δικαστηρίου ακούγοντας τις συγκλονιστικές μαρτυρίες ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που γονείς και αδέρφια λύγιζαν στις ακροάσεις.

Πρωτόδικα οι τρεις από τους οκτώ καταδικασθέντες, οι οποίοι ήταν ανήλικοι είχαν καταδικαστεί σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας ενώ για τους υπόλοιπους πέντε η συνολική ποινή που είχε επιβληθεί ήταν φυλάκιση 36 μηνών με την ποινή να είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα. Παράλληλα είχε αθωωθεί ο ένας από τους 9 κατηγορούμενους.

Τι αναφέρει η τελική απόφαση

Οι πέντε από τους κατηγορουμένους που ήταν ενήλικες κρίθηκαν ένοχοι ως πρωτοδίκως ενώ για τους τρεις που ήταν ανήλικοι το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν.

Παράλληλα σε έναν από τους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου καθώς για μεγάλο διάστημα μετά την τέλεση έδειξε καλή διαγωγή .

πηγη topontiki.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box