Τσιπρας: Καλώ την κυβέρνηση να αναστείλει την εφαρμογή του νέου συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση και την υπουργό Παιδείας, να αναστείλει την εφαρμογή του νέου συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε το πρωί με την διοίκηση της ΟΛΜΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προδευτική Συμμαχία χαρακτήρισε εκδικητικό το νέο σύστημα εισαγωγής ειδικά όταν εφαρμόζεται για πρώτη φορά εν μέσω πανδημίας.

“Εμείς λέμε ότι τουλάχιστον η αναστολή του ψηφισμένου, κακώς για εμάς , νόμου
για την φετινή χρονιά είναι ένα αίτημα που θα πρέπει να το δει κατά προτεραιότητα η κυβέρνηση . Είναι εξαιρετικά δύσκολες οι συνθήκες για τους μαθητές , για τις οικογένειες και φυσικά για τους εκπαιδευτικούς σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες” επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας . Και αναρωτήθηκε αν είναι ανάγκη φέτος , μέσα σε αυτές τις συνθήκες της πανδημίας, με την τηλεκπαίδευση , να εφαρμοστεί αυτή η πολιτική που θα οδηγήσει σε τουλάχιστον 24 χιλιάδες λιγότερους εισακτέους στα πανεπιστήμια; αλλά και η εφαρμογή της τράπεζας των θεμάτων και τον υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Αναφερόμενος στις συνέπειες που έχει αφήνει η πανδημία στους μαθητές σημείωσε ότι όσοι έχουν παιδιά βλέπουν πόσο ασφυκτικές είναι οι συνθήκες στο ψυχολογικό πεδίο για τα παιδιά μετά από σχεδόν δύο σχολικές χρονιές τηλεκπαίδευσης και χωρίς δυνατότητα επαφής με τους συμμαθητές τους και της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας

“Σύμφωνα με την έρευνα του ILO που πραγματοποιήθηκε σε χιλιάδες νέους από πολλές χώρες, ενας στους δύο έχει συμπτώματα κατάθλιψης ή πολύ μεγάλου άγχους και συνειδητοποιούμε ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες βάζουμε τα παιδιά που φέτος θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις, που πέρσι την μισή χρονιά την έκαναν με τηλεκπαίδευση και φέτος σχεδόν όλη την χρονιά πάλι με μετεκπαίδευση” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

Αναφορικά με το άνοιγμα των Λυκείων και τα πρώτα αποτελέσματα των self test ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι δεν είναι λίγα τα κρούσματα που προέκυψαν. Εξακόσιες οικογένειες δεν είναι λίγο, ανέφερε.

Η διασπορά είναι μεγάλη, που σημαίνει ότι τουλάχιστον το αίτημα για εμβολιασμό όλων των εκπαιδευτικών και για αραίωση των τμημάτων ώστε τα παιδιά να είναι σε τάξεις με μικρότερο αριθμό θα έπρεπε να υλοποιηθούν πριν ανοίξουν τα σχολεία είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Από την πλευρά τους , οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ ζήτησαν και αυτοί από την πλευρά τους την αναστολή εφαρμογής του νέου συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια και ταυτόχρονα ζήτησαν να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί στους καθηγητές μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου αλλιώς όπως χαρακτηριστικά είπαν θα είναι δώρο άδωρο.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box