Τσαβούσογλου ενώπιον Μάας: Αν η Ελλάδα κάνει ασκήσεις όπου θέλει, θα έχουμε ατύχημα

Μάλλον δεν… άκουσε την έκκληση του Γερμανού ομολόγου του, Χάικο Μάας, με τον οποίο συναντήθηκε στην Άγκυρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όταν ο Γερμανός πολιτικός ζητούσε «διάρκεια» για το «θετικό κεκτημένο των τελευταιών εβδομάδων». Ό,τι κι αν συνέβη, πάντως, ο Τσαβούσογλου στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Μάας έδειξε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να υποχωρήσει ούτε κατ’ ελάχιστον στις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις της στα ελληνοτουρκικά. Αντιθέτως, δεν δίστασε να απειλήσει την Ελλάδα, παρά τις παραινέσεις Μάας, πριν αναχωρήσει από το Βερολίνο. 

Απειλές και αλυτρωτισμοί

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να επηρεάζεται από άλλες χώρες και να κάνει οπουδήποτε θέλει ασκήσεις και οποιαδήποτε αλλά βήματα. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα έχουμε μόνο ατύχημα, αλλά θα κάνουμε αυτό που πρέπει» είπε ο Τσαβούσογλου, ενώ για άλλη μια φορά έθεσε ζήτημα Καστελόριζου, υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα διεκδικεί θαλάσσιο χώρο για ένα νησί που είναι σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την Τουρκία». «Η Ελλάδα μιλά για διεθνές δίκαιο, αλλά δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» προσέθεσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ισχυριζόμενος ότι τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης «πρέπει να αποκαλούνται Τούρκοι». Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες διερευνητικές επαφές, ο Τσαβούσογλου ανέφερε πως «ό,τι συζητήθηκε στους προηγούμενους 60 γύρους, θα συζητηθεί και στον 61ο».

πηγη topontiki.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box