Τσίπρας: Η Ε.Ε. ενέκρινε τον ελληνικό προϋπολογισμό χωρίς περικοπές στις συντάξεις

«Η ΕΕ ενέκρινε τον ελληνικό προϋπολογισμό χωρίς περικοπές στις συντάξεις» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την τελετή παράδοσης του υπουργείο Εξωτερικών.

«Φεύγεις σε μια ημέρα χαράς για την εξωτερική μας πολιτική», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Νίκο Κοτζιά, «μια ημέρα χαράς», όπως είπε, «διότι όχι μόνο ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση μιας ιστορικής συμφωνίας με τους γείτονες μας (σ.σ.της πΓΔΜ) που ανοίγει μια προοπτική ευημερίας και ειρήνευσης στην περιοχή μας αλλά και γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τον ελληνικό προϋπολογισμό χωρίς περικοπές στις συντάξεις, μετά από οκτώ χρόνια λιτότητας, πράγμα το οποίο ανοίγει τον δρόμο για πιο αισιόδοξες μέρες για τον ελληνικό λαό».

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Νίκο Κοτζιά για την προσφορά του και σημείωσε ότι «αυτό που μένει από τη συνεργασία μας δεν είναι μόνο η αναμφισβήτητες ικανότητές του αλλά και το πατριωτικό καθήκον που τον διακρίνει».

Κομισιόν για συντάξεις

Στη δημοσιότητα δόθηκαν την Παρασκευή από την Κομισιόν οι συνοδευτικοί πίνακες του προσχεδίου Προϋπολογισμού για το 2019.Στον προσχέδιο στο οποίο δεν περιλαμβάνεται περικοπή συντάξεων, καταγράφεται η δημοσιονομική επίπτωση των αντιμέτρων στο ΑΕΠ.

Επίσης εμφανίζονται μειωμένα ως προς το ΑΕΠ τα κονδύλια για την Παιδεία κατά 0.2%, την Υγεία και την απασχόληση κατά 0.1%. Για την Παιδεία προβλέπονται μειωμένα κονδύλια και σε απόλυτους αριθμούς.

dikaiologitika.gr
Author:

You May Also Like

Αρέσει σε %d bloggers: