Τσίπρας-Γκουρία: Η Ελλάδα έγινε πρωταθλήτρια χώρα του ΟΟΣΑ σε μεταρρυθμίσεις

Η  ετήσια οικονομική έρευνα του Οργανισμού για την Ελλάδα φέρνει καλά νέα συμφώνησαν Αλέξης Τσίπρας και Άνχελ Γκουρία κατά τον διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες στην έναρξη της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ικανοποιημένος «για όλα αυτά που καταφέραμε να πετύχουμε».

Ο κ. Τσίπρας είπε στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) ότι ήταν ένας πολύ σημαντικός εταίρος για την Ελλάδα την περίοδο των δυσκολιών και υπογράμμισε ότι «τώρα όμως θα είσαι ένας πολύ εποικοδομητικός εταίρος στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να δημιουργήσουμε ανάπτυξη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς».

«Η επίσκεψη του Άνχελ Γκουρία  για την παρουσίαση της φετινής Έκθεσης του ΟΟΣΑ για την πορεία της οικονομίας μας, βρίσκει τη χώρα σε μια κρίσιμη καμπή. Το 2015 η Ελλάδα είχε χάσει πάνω από 1/4 του ΑΕΠ, η ανεργία άγγιζε το 27% & μεγάλο τμήμα του πληθυσμού είχε φτωχοποιηθεί. Μετά από τρία χρόνια συστηματικής προσπάθειας, η Ελλάδα τα κατάφερε. Ένας ιστορικός κύκλος ολοκληρώνεται, αφήνουμε πίσω μας την κρίση, τις παθογένειες του παρελθόντος, την ασφυκτική επιτροπεία και τους καταναγκασμούς που τη συνόδευαν. Περνάμε σε μια νέα εποχή», σημείωσε ο  πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα  είπε ο κ. Τσίπρας έγινε πρωταθλήτρια χώρα του ΟΟΣΑ σε μεταρρυθμίσεις, μεταρρυθμίσεις δομικές  αλλά  αναγκαίες για την εγκαθίδρυση μιας πιο δίκαης προοπτικής ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Αναφερόμενος στην πρόοδο της οικονομίας ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «Η Ελλάδα ακολουθεί ανοδική πορεία οικονομικής ανάπτυξης, η ανεργία σταδιακά αποκλιμακώνεται, οι εξαγωγές και  οι επενδύσεις αυξάνονται, οι προσδοκίες αποκτούν θετικό πρόσημο και κυρίως, υπάρχει ένα ολοκληρωμένο, δικό μας αυτή τη φορά, εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο».

«Η έκθεση του ΟΟΣΑ  συνέχισε ο κ. Τσίπρας  «διαπιστώνει το εντυπωσιακό εύρος και βάθος των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια. Καταγράφει βελτίωση ανταγωνισμού και επιχειρηματκού περιβάλλοντος, αύξηση της αποδοτικότητας του δημόσιου τομέα και αναβάθμιση των κοινωνικών δομών.

Ο κ. Γκουρία είπε ότι αυτές οι προσπάθειες δεν τελειώνουν ποτέ και τόνισε ότι «το πιο σημαντικό είναι να δώσουμε ένα σήμα για το τι μέλλει γενέσθαι και ότι τώρα ήρθε η ώρα ώστε οι προσπάθειες να ευοδωθούν και αναμένουμε μια καλύτερη ανάπτυξη στο εγγύς μέλλον. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό», πρόσθεσε.

«Στην έκθεση αυτή βλέπετε αποτυπωμένες τις προσπάθειές σας, τις επιτυχίες σας, τις προσπάθειες που κατέβαλε ο ελληνικός λαός» επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη.

 

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

ert.gr
Author:

Δήμητρα Λαχουρή

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: