Το τρίπτυχο της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης παρουσιάζει στο ΕWG ο Μ. Αργυρού

Τους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, θα παρουσιάσει σήμερα στο Euro Working Group, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, καθηγητής Μιχάλης Αργυρού.

Η τόνωση της ανάπτυξης και των επενδύσεων, η σταδιακή μείωση των φορολογικών βαρών για πολίτες και επιχειρήσεις, και η μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, αφού προηγουμένως επιβεβαιωθεί εμπράκτως η μεταρρυθμιστική δυναμική της κυβέρνησης, είναι το τρίπτυχο στη βάση του οποίου θα κινηθεί η οικονομική πολιτική των επόμενων μηνών.

Η συνεδρίαση λαμβάνει χώρα δύο ημέρες πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, οκτώ ημέρες πριν από την πρώτη συμμετοχή του Χρήστου Σταϊκούρα στο Eurogroup και λίγο προτού ξεκινήσει επισήμως η 4η μεταμνημονιακή αξιολόγηση αρχικά από τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών και στη συνέχεια από τους επικεφαλής τους.

Προτάσσουμε ως θεμελιώδη στόχο την οικονομική μεγέθυνση εντός πλαισίου πειθαρχημένων, υγιών και βιώσιμων δημόσιων οικονομικών, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Χρήστος Σταϊκούρας, που εμφανίστηκε ικανοποιημένος  από τη θετική στάση της επερχόμενης  προέδρου της ΕΚΤ  Κριστίν Λαγκάρντ να επανεξεταστούν προσεκτικά οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

«Φαίνεται ότι δημιουργείται μία  θετική δυναμική προς την επιθυμητή κατεύθυνση από τους ηγετικούς κύκλους των θεσμών» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών καθώς η κυβέρνηση έχει θέσει ως βασικό στόχο τη μείωση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr

ert.gr
Author:

Παντιάς Ζαχαριάδης
Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: