Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας στον ΟΛΗΓ

Στην ΟΛΗΓ ΑΕ, η ΝΕ Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ

Με τον Διευθύνων Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κ. Αθανάσιο Πορφύρη, συναντήθηκε η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση κυρίως για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος καθώς και τα τρέχοντα προβλήματα που παρουσιάζονται εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΗΓ ΑΕ, παρουσίασε το αναπτυξιακό πλάνο του Οργανισμού, σημείωσε τα στατιστικά στοιχεία της κίνησης του Λιμένα αναφέρθηκε σε θέματα θαλάσσιας ρύπανσης, στην αλλοίωση της παραλίας του Δρεπάνου ενώ ειδική μνεία έκανε στην διαχείριση της χερσαίας ζώνης και στο καθεστώς μετά την ιδιωτικοποίηση της ΟΛΗΓ ΑΕ.  Τόνισε τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας στην σημερινή εικόνα, ενώ τέλος σημείωσε τις προσπάθειες που συντελούνται απο τον Οργανισμό Λιμένος, για την παράδοση του πάρκινγκ στους Δημότες της Ηγουμενίτσας μετα την ιδιωτικοποίηση.

Σαν Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ, σταθήκαμε στις πλημμελείς προσπάθειες των τοπικών αρχών για την διεκδίκηση όσον τον δυνατόν μεγαλύτερων οφελών της τοπικής κοινωνίας από την πώληση του Λιμανιού. Επίσης σημειώσαμε την αποτυχημένη προσπάθεια πώλησης  του Λιμένα από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με πολύ μικρό τίμημα και μόνο του κεντρικού τμήματος – φιλέτου ως προαπαιτούμενο για την λήψη δόσης από τους θεσμούς.

Επίσης σταθήκαμε στο θέμα της τύχης των εργαζομένων στην ΟΛΗΓ ΑΕ μετά την ιδιωτικοποίηση του Λιμένα, με τον Διευθύνων Σύμβουλο να τονίζει,  πως όσοι το επιθυμούν θα μεταφερθούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η διαχείριση του Λιμένα, εχει άμεση σχέση με την οικονομική ανάπτυξη της πόλης, κυρίως μέσω του τουρισμού, ενω η συνεργασία της ΟΛΗΓ ΑΕ και του Δήμου Ηγουμενίτσας για την υποστήριξη του τουριστικού προϊόντος, θα πρέπει να είναι τέτοια, έτσι ώστε τα οφέλη που προκύπτουν από τους επισκέπτες της πόλης, να μεγιστοποιηθούν, την ιδια στιγμή που σήμερα η τουριστική εικόνα της πόλης, απέχει από το ζητούμενο.

Η Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ, θα είναι αρωγός σε κάθε πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί και οι φορείς της Περιφερειακής Ενότητάς μας, ενώ οι συναντήσεις με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης καθώς και με τους παραγωγικούς και άλλους φορείς, θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα, με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων και της δυνατότητας συνεισφοράς του ΠΑΣΟΚ στην επίλυση τους καθώς και για να διατυπωθεί μια συνολική αναπτυξιακή πρόταση πλήρως κοστολογημένη με τις πηγές άντλησης πόρων, που θα αντιμετωπίζει τα τρέχοντα προβλήματα και που θα αποτελέσει την αναπτυξιακή πυξίδα του τόπου.