Το Ναύπλιο τίμησε τη μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια

Το Ναύπλιο τίμησε τη μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια

ME σειρά εκδηλώσεων η πόλη του Ναυπλίου τίμησε τη μνήμη του πρώτου Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια , με την ευκαιρία της «μαύρης» επετείου της δολοφονίας του .

Χθες στην αίθουσα του Βουλευτικού είχαμε ομιλίες για την ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια από τους καθηγητές Ιωάννη Μεταξά, Ιωάννη Πανούση και Στέλιο Περράκη.

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν στην εναρκτήρια εκδήλωση ήσαν «Υπερκείμενες δικαιοπολιτικές αναφορές στη σκέψη και στην πράξη του Ιωάννη Καποδίστρια», «Οι τρεις δολοφονίες του Καποδίστρια» και «Σχέδιο και πολιτικές του Ιωάννη Καποδίστρια στην Ευρώπη της περιόδου πριν από την έναρξη του αγώνα».

Σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα ( εκεί που δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας) τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος και ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ. Νεκταρίου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση.

Στις 10:30 στην Πλατεία Καποδίστρια αποδόθηκαν τιμές με κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Κυβερνήτη.

Εν συνεχεία ,στην Πλατεία Συντάγματος το κοινό απόλαυσε ένα μουσικό πρόγραμμα από τη φιλαρμονική του ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλίου.

Το απόγευμα στις 7.00 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου θα γίνουν τα τα εγκαίνια μέρους της έκθεσης «Ιωάννης Καποδίστριας : Διαδρομές στην ιστορία του».

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν οι τοπικές αρχές , οι βουλευτές του νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαλτέζος , εκπρόσωποι των δήμων Κέρκυρας, Αίγινας, των Κερκυραϊκών σωματειων Αττικής, και κάτοικοι της πόλης του Ναυπλίου.

Φωτο : Γιάννης Γαλανόπουλος

www.ert.gr

Πηγή ert.gr
Author:

Γιάννης Γαλανόπουλος
Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: