Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Το ΚΚΕ και το ΚΚΕ(μ-λ) Θεσπρωτίας για τα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Να ικανοποιήσει η κυβέρνηση τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων

Η ΤΕ Θεσπρωτίας χαιρετίζει τη μαζική και μαχητική παρουσία εκατοντάδων αγροτών και κτηνοτρόφων στην μαχητική συγκέντρωση στη Ηγουμενίτσας, την Τετάρτη 7/2, στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων και το μπλόκο που στήθηκε στην Εγνατία μετά το σπάσιμο του αστυνομικού φραγμού.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι και της Θεσπρωτίας βγήκαν στο δρόμο γιατί δίνουν σκληρή μάχη επιβίωσης μέσα σε αντίξοες συνθήκες παραγωγής που διαμορφώνουν τόσο το υψηλό κόστος παραγωγής (φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, λιπάσματα, πετρέλαιο, ρεύμα κλπ.) αλλά και οι χαμηλές τιμές στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα ακόμη και κάτω του κόστους που επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι, οι μεταποιητικές βιομηχανίες γάλατος και κρέατος. Την ίδια στιγμή είναι εκτεθειμένοι, χωρίς ουσιαστικά αποζημιώσεις, απέναντι στις καταστροφικές πλημμύρες και τις ζημιές που προκαλούν οι διάφορες ασθένειες στις καλλιέργειες και τα ζώα.

Τα αιτήματά τους είναι δίκαια και γι΄αυτό έχουν το λαό στο πλευρό τους.

Είναι βαθιά γελασμένη λοιπόν η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τα ψίχουλα και τον εμπαιγμό, με τις «δημοσιονομικές αντοχές» που επικαλείται με τους εκπροσώπους της πρωί και βράδυ κάθε μέρα από τα κανάλια θα μπορέσει να περιορίσει την οργή και αγανάκτηση των αγροτών και κτηνοτρόφων. Την ίδια στιγμή που δίνονται αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές, «εγγυημένα κέρδη» σε επιχειρηματικούς ομίλους και τους δίνονται προνόμια και φοροαπαλλαγές ενώ έχουν εκτοξευθεί οι στρατιωτικές δαπάνες όχι για τις ανάγκες της χώρας μας αλλά για τις ΝΑΤΟΙΚΕΣ.

Το φουσκωμένο ποτάμι της αγανάκτησης και οργής που έχει δημιουργηθεί από την αντιλαϊκή πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης η οποία πατώντας  στα χνάρια των προηγούμενων εφαρμόζει την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, και την στρατηγική «γκριζοπράσινης» μετάβασης της ΕΕ δεν μπορεί να το σταματήσει κανείς. Αυτές τις κατευθύνσεις μόνο το ΚΚΕ τις καταψήφισε και με ευθύνη προειδοποίησε τον λαό για όσα βρίσκει μπροστά του σήμερα.

Αυτή η κοινή ρίζα των προβλημάτων έχει οδηγήσει σε κινητοποιήσεις και τους αγρότες σε όλη την Ευρώπη, από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία ως το Βέλγιο, τη Ρουμανία, την Πολωνία

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας όπως και όλης τη Ελλάδας έχουν πείρα και πρέπει να την αξιοποιήσουν.

Σωτήρες δεν υπάρχουν. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι ενωμένοι και με το δυνάμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος μέσα από την μαζικοποίηση των αγροτικών-κτηνοτροφικών συλλόγων. Συντονισμένοι τοπικά, περιφερειακά και πανελλαδικά σε κατεύθυνση σύγκρουσης με τους αντιπάλους τους, που είναι οι έμποροι, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, το κράτος, οι κυβερνήσεις και η ΕΕ, μπορούν να έχουν νέες κατακτήσεις ώστε να μείνουν στα χωράφια τους και τα κοπάδια τους.

Το ΚΚΕ είναι δίπλα τους, στηρίζει τον αγώνα τους και δίνει όλες του τις δυνάμεις για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 7/2/2024

ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ανακοίνωση ΚΚΕ(μ-λ)

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ!

Όλοι στα μπλόκα! – Ο αγώνας στα χέρια των αγροτών!

Το ΚΚΕ(μ-λ) στηρίζει και συμπαραστέκεται στις αγροτικές κινητοποιήσεις που ξεδιπλώνονται το τελευταίο διάστημα σ’ όλη τη χώρα. Καλεί τους φτωχομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να μαζικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις, να μπουν μπροστά, να πάρουν στα χέρια τους τον αγώνα.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις είναι δίκαιες. Υποκινητές είναι τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα που δημιουργεί η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, η ΚΑΠ και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια πολιτική που χρόνο με το χρόνο φτωχοποιεί τους αγρότες, οδηγεί σε εγκατάλειψη καλλιεργειών, ερημώνει τα χωριά, ξεκληρίζει τους φτωχομεσαίους, φέρνει συγκέντρωση της γης και της παραγωγής από επιχειρηματίες νεο-τσιφλικάδες και νεο-τσελιγκάδες και βαθαίνει τη διατροφική εξάρτηση της χώρας.

Στη Θεσσαλία, οι πλημμύρες άφησαν χιλιάδες αγροτικές οικογένειες χωρίς σοδιά και χωρίς εισόδημα. Με «βουνό» τα χρέη σε εμπόρους και γεωπόνους και το μέλλον να διαγράφεται μαύρο και άραχνο. Σ’ όλα τα προϊόντα έχουμε βύθιση του αγροτικού εισοδήματος και τεράστια καταστροφή της παραγωγής. Από τη μια ακρίβεια και «τιμές-φωτιά» σε πετρέλαιο, ρεύμα, λιπάσματα, εφόδια κλπ και από την άλλη τιμές στα προϊόντα που δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής, που «βάζουν μέσα» τα αγροτικά νοικοκυριά και έχουν καταντήσει ασύμφορες τις καλλιέργειες.

Όσοι κυβέρνησαν τη χώρα έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτελειώσουν και τον τελευταίο μικρομεσαίο αγρότη. Έκαναν επίσης ό,τι μπορούν για να ξηλώσουν την αγροτική παραγωγή της ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗΣ Ελλάδας αφού αυτό απαιτούν τα Ευρωπαϊκά αφεντικά και τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου Κεφαλαίου. Μια σειρά από μέτρα και πολιτικές που ανάγκασαν τους παραγωγούς να εξαρτώνται από τις επιδοτήσεις και τώρα τις κόβουν κιόλας, ενώ την ίδια ώρα το μεγάλο Κεφάλαιο κερδοφορεί στις πλάτες μας. Συνεχώς ακολουθούν την τακτική του κατευνασμού των αντιδράσεων, όταν αυτές ξεκινούν ή τις καταστέλλουν όταν γίνονται ενοχλητικές για το σύστημα (μπλόκα, διαδηλώσεις κλπ) και προσπαθούν να σύρουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τους παραγωγούς με κοροϊδία και ψίχουλα.

Απέναντι σ’ αυτή την αντιλαϊκή και αντιαγροτική πολιτική οι αγώνες είναι μονόδρομος.

Οι φτωχομεσαίοι αγρότες δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του συστήματος που έχουν ίδια πολιτική και κινούνται στις ίδιες ράγες της ΚΑΠ και της ΕΕ. Η δυσαρέσκεια, η οργή και η αγανάκτηση των αγροτών να βρει αγωνιστική διέξοδο. Με συγκρότηση αγωνιστικού-διεκδικητικού αγροτικού κινήματος. Με οργάνωση-συσπείρωση στους αγροτικούς συλλόγους. Με κοινό μέτωπο με τα άλλα κομμάτια του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Με οργάνωση και αγώνα. Με αντίσταση και διεκδίκηση.

– • Κάτω η αντιαγροτική πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ! • Να παρθούν πίσω όλες οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες, στο ρεύμα, στο νερό, σε πετρέλαιο και λιπάσματα! • Tιμές σε γάλα , κρέας που να καλύπτουν το κόστος ζωής του φτωχομεσαίου κτηνοτρόφου • Όχι στη φοροληστρική πολιτική του συστήματος! • Να δοθούν πραγματικές αποζημιώσεις και όχι ψίχουλα και κοροϊδία!

Για να΄χουν οι φτωχομεσαίοι αγρότες παρόν και μέλλον στα χωριά τους και στις καλλιέργειές τους.