Το ΚΕΚ ΟΑΕΔ ανοίγει δρόμους, οι Δήμοι Κόνιτσας – Σουλίου ακολουθούν…

Τα δύο πρώτα προγράμματα ολοκληρωμένης παρέμβασης στην καλλιέργεια, επεξεργασία και διάθεση αρωματικών φυτών και φαρμακευτικών βοτάνων, ξεκινάνε να υλοποιήσουν οι Δήμοι Κόνιτσας και Σουλίου, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με το ΚΕΚ Ιωαννίνων του ΟΑΕΔ.

Οι Δήμοι Κόνιτσας και Σουλίου γίνονται οι πρώτοι πανελλαδικά που προχωράνε σε αυτή τη συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και η παρουσίαση της συνεργασίας έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης, στα γραφεία του ΟΑΕΔ, παρουσία των δύο Δημάρχων.

Καθένα από αυτά τα προγράμματα ολοκληρωμένης παρέμβασης στα αρωματικά φυτά και τα φαρμακευτικά βότανα αποτελείται από πέντε υποπρογράμματα, τα οποία είναι:

  • Καλλιέργεια αρωματικών φυτών
  • Συλλογή, επεξεργασία και μεταποίηση αρωματικών φυτών
  • Τυποποίηση αρωματικών φυτών
  • Ανάπτυξη επιχειρηματικού μάρκετιγκ
  • Ηλεκτρονικό εμπόριο

Οι Δήμοι θα διαθέσουν εκτάσεις για καλλιέργειας, αλλά και κτίρια για τη μεταποίηση όπως και χώρους σε κεντρικά σημεία των δύο πόλεων, σε Κόνιτσα και Παραμυθιά, για την πώληση των προϊόντων. Για να ολοκληρώσει κανείς το πρόγραμμα, είναι υποχρεωμένος να φέρει σε πέρας και τις πέντε φάσεις και έτσι, όπως σημείωσε ο κ. Κύρκος μπορεί να ξεκινήσουν 25 και να φτάσει το πρόγραμμα να ολοκληρωθεί με τους 5…

Πηγή https://pbnews.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: