Το θερμό χειροκρότημα απέσπασε η παράσταση «Η ΚΟΜΙΣΣΑ ΤΗΣ ΦΑΜΠΡΙΚΑΣ»

Το θερμό χειροκρότημα των θεατών της κατάμεστης αίθουσας «Διώνη» του Εκθεσιακού Κέντρου Άρτας, απέσπασε η θεατρική παράσταση «Η ΚΟΜΙΣΣΑ ΤΗΣ ΦΑΜΠΡΙΚΑΣ», που παρουσιάστηκε χθες, Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 από την θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην έναρξη της παράστασης χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Δήμαρχος Άρτας, Χρήστος Τσιρογιάννης,  ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλειος Ψαθάς και η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Αρχηγός τόνισε, μεταξύ άλλων:

«…Ίσως, η κοινωνική αυτή δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας να εκπλήσσει όσους διατηρούν ακόμη στην αντίληψη τους το στερεότυπο του αστυνομικού αποκλειστικά ως διώκτη του εγκλήματος.

Είμαι, όμως, βέβαιος πως σύντομα, η αντίληψη αυτή θα μεταβληθεί, καθώς οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν η Ελληνική Αστυνομία και το προσωπικό της καλύπτουν ένα ευρύτερο φάσμα όχι μόνο αστυνομικών αλλά και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Άλλωστε, δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός πως η Ελληνική Αστυνομία δεν αποτελεί έναν μονοδιάστατο διωκτικό μηχανισμό, αλλά έναν σύγχρονο Οργανισμό παραγωγής πολύπλευρου κοινωνικού έργου· και ο αστυνομικός, πέρα από την επαγγελματική του ιδιότητα, αποτελεί αναπόσπαστο μέλος του κοινωνικού συνόλου, βιώνοντας τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες αγωνίες, την ίδια καθημερινότητα όπως κάθε συνάνθρωπός του.

Η πρωτοβουλία μας, λοιπόν, αυτή δεν αντιβαίνει αλλά αντιθέτως υποστηρίζει τον ευρύτερο θεσμικό ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς ενισχύει αυτή την ιδιαίτερη σχέση εμπιστοσύνης και κατανόησης με την κοινωνία και φέρνει πιο κοντά τον πολίτη με τον αστυνομικό…»

Ακολούθως ο κ. Δήμαρχος στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων σημείωσε:

«…Καταρχήν θέλω να σας καλωσορίσω και στην πόλη μας στην Άρτα και ευχαριστούμε για την προτίμησή σας, λόγω και της Υπουργού για αυτή τη θεατρική παράσταση και να σας καλωσορίσουμε και σε αυτή την αίθουσα που από την πρώτη στιγμή που ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας, ο κύριος Ντζιμάνης είπε ότι θα πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να προλάβουμε και να τροποποιήσουμε κάποιες κατασκευές σε αυτή την αίθουσα, είχαμε μια άριστη συνεργασία και νομίζω σήμερα θα απολαύσουμε μία πάρα πολύ καλή εκδήλωση.

Εγώ θέλω να πω και όπως σας είπα κύριε Αρχηγέ το εννοώ, δεν το λέω έτσι για να το πω, συνήθως που λέγονται φιλοφρονήσεις, έχετε αξιόλογα στελέχη σε όλα τα επίπεδα διοίκησης και σε επίπεδο περιφέρειας και σε επίπεδο Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας και όλοι οι Αστυνομικοί και οι Διοικητές και έχουμε μία άριστη συνεργασία και αυτό είναι προς όφελος των πολιτών, γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση μαζί με όλα τα όργανα τα θεσμικά όργανα, πρέπει να είναι πάρα πολύ κοντά για να επιτελεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να υπηρετεί τον πολίτη…»

Στη συνέχεια στον χαιρετισμό του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, δήλωσε:

«Άλλη μια ευχάριστη έκπληξη από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με το κοινωνικό της πρόσωπο. Η πρώτη έκπληξη ήταν προ ημερών με την ημερίδα που έγινε στο επιμελητήριο σχετικά με την βία κατά των γυναικών, η δεύτερη είναι η σημερινή με την παρουσίαση του θεατρικού σας, να σας ευχαριστήσουμε για την προτίμηση, να σας συγχαρούμε για αυτές τις πρωτοβουλίες.

Αυτό που πρέπει, το γνωρίζεται μεν, αλλά θα πρέπει να σας το πω για να σας δίνουμε δύναμη, είναι ότι η Αστυνομία είναι ένας θεσμός την οποία ο κόσμος την προσεγγίζει με πολύ θέληση, με πολύ συναίσθημα και θέλει να γίνεται καλύτερη μέρα με την ημέρα και αυτό γιατί θέλει το αίσθημα ασφάλειάς του να είναι όσο γίνεται καλύτερο και μεγαλύτερο. Σας ευχαριστούμε και καλή διασκέδαση σε όλους μας.»

Τέλος, στον χαιρετισμό της η κα Υπουργός υπογράμμισε, μεταξύ άλλων:

«…Στη μεγάλη σκηνή της ζωής, άλλοτε ενεργοί παρατηρητές και άλλοτε πρωταγωνιστές, με τον τρόπο του ο καθένας, βιώνουμε καθημερινά και με πραγματικούς όρους την προσωπική ή συλλογική ανθρώπινη περιπέτεια σε όλες τις εκδοχές της…

Συνήθως  μας έρχονται στο νου εκείνοι που κατ΄ επάγγελμα ασχολούνται με την τέχνη. Και δύσκολα, κυρίως λόγω προκαταλήψεων και στερεοτύπων, θα μπορούσε να φανταστεί κανείς πως στην Αστυνομία, ένα σώμα με έργο την τήρηση της ασφάλειας, την καταπολέμηση της παραβατικότητας και του εγκλήματος, θα  υπήρχαν κάποιοι που θα έβαζαν μέρος από το περίσσευμα του χρόνου τους, για να αναπτύξουν την τέχνη και μάλιστα την τέχνη του θεάτρου, που απαιτεί κόπο και χρόνο.

Ωστόσο, η θεατρική ομάδα της αστυνομίας, αποτελούμενη από ένστολους και πολιτικούς υπάλληλους που καθημερινά εργάζονται σε διάφορα πόστα στην τροχαία, σε αστυνομικά τμήματα, σε κέντρα επιχειρήσεων και σε άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. έρχεται με τον καλύτερο τρόπο να σπάσει τα στερεότυπα αυτά και τις προκαταλήψεις…»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Άρτας κ.κ. Καλλίνικου, ο Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα Pervin Gjikuria, οι Βουλευτές Άρτας, Βασίλης Τσίρκας και Γεώργιος Στύλιος, ο Βουλευτής Ιωαννίνων, Ιωάννης Καραγιάννης, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης, ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Στάθης Γιαννούλης, ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη, Περικλής Μίγδος, ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Αλυμάρας ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Κεντρικών Τζουμέρκων, ο καθηγητής Αναστάσιος Τσίνας ως εκπρόσωπος της Πρυτανείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Δημοσθένης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου, Αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Άρτας, Αντιπύραρχος Θωμάς Ρίζος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Δημήτρης Βαρέλης και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης (Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι)

Επίσης παρέστησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, Ταξίαρχος Φώτιος Ντζιμάνης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, Ταξίαρχος Πάρις Νίκου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής Θεόδωρος Αθανασόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Φώτιος Ντίνης, εκπρόσωποι δικαστικών και εισαγγελικών Αρχών, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, συλλόγων και ενώσεων, εκπρόσωποι των τοπικών ενώσεων εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού.

Η «Η ΚΟΜΙΣΣΑ ΤΗΣ ΦΑΜΠΡΙΚΑΣ» είναι ηθογραφία της δεκαετίας του ‘60 του Κώστα Πρετεντέρη, η οποία παρουσιάζεται φέτος από τη θεατρική Ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας με ιδιαίτερη επιτυχία. Οι πρώτες παραστάσεις δόθηκαν στη Λέρο και τη Σάμο, ενώ την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 μεταφέρεται στην Πάτρα, όπου θα παρουσιαστεί στο θεάτρο « Royal Patras » στις 20.00.

Σημειώνεται ότι, η είσοδος στις παραστάσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας συγκροτήθηκε το 1999, αποτελείται από αστυνομικούς και πολιτικούς υπαλλήλους του Σώματος και έχει λάβει διακρίσεις σε ερασιτεχνικά φεστιβάλ, έχοντας αποσπάσει πρώτα βραβεία και επαίνους.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box