Το Δημοτικό Πειραματικό Θέατρο Ηγουμενίτσας σας καλεί στην πρώτη του θεατρική παράσταση με τίτλο «Μοιρολόι – Ωδή στην ιστορία του τόπου μας»

Το Δημοτικό Πειραματικό Θέατρο Ηγουμενίτσας σας καλεί στην πρώτη του θεατρική παράσταση με τίτλο «Μοιρολόι – Ωδή στην ιστορία του τόπου μας» την Παρασκευή 18 Αυγούστου και ώρα 21:00 στον προαύλιο χώρο πίσω από την πρώην μαθητική εστίας (ΕΙΝ) . Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Λίγα λόγια για το έργο: «Πρόκειται για ένα πρωτότυπο έργο το οποίο γυρίζει την κλεψύδρα και αφηγείται την ιστορία του τόπου μας.
Με βασικές συντεταγμένες τον τόπο και το χρόνο, ξυπνούν μνήμες μέσα από ιστορικά κείμενα, χορεύουν σε βαρύ Ηπειρώτικο σκοπό και αγγίζουν το σήμερα σαν μαϊστράλι στα Θεσπρωτικά παράλια.
Ο ένας από τους δύο πόλους μεταξύ των οποίων οριοθετείται το επιλεγόμενο έργο, είναι ο τόπος μας, με την μακραίωνη ιστορία και την πλούσια παράδοσή του να εμπνέουν τους δημιουργούς του έργου.
Ο άλλος πόλος έχει να κάνει με το χρόνο, όπου στο διάβα των αιώνων ο τόπος αυτός αναπτύχθηκε, λεηλατήθηκε, καταστράφηκε και ανασυστάθηκε από τις στάχτες του. Έτσι ως δοχείο ζωής αναδεικνύει μια ιδιαίτερη πολιτιστική βαρύτητα, η οποία αποτελώντας πηγή έμπνευσης για τους ανθρώπους, τους ενώνει και τους προσανατολίζει σε δημιουργικό-ειρηνικό παρόν και μέλλον».

Συντελεστές
· Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αθανασίου

· Ηθοποιοί: Ιωάννης Αναστασιάδης, Αλεξάνδρα Λώλη, Μάγδα Μίαρη-Μπάλλου, Φώφη Νικολαΐδου, Μελίνα Ντέτσικα, Εσμεράλδα Πρίφτη και Δέσποινα Φερεντίνου.

· Σκηνικά: Βασίλειος Γερασιμίδης.

· Βυζαντινά κοστούμια: Ατελιέ Ευδοκία

· Παραδοσιακές στολές: Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου «Ο Άγιος Δημήτριος»

· Σχεδιασμός φωτισμού: Σωτήρης Σταύρου

· Ήχος: Τζένη Τσάλη

· Φωτογραφίες: Μάκης Μάντης

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: