Τουρκία: Προκλητική αντίδραση στη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας

Νέα πρόκληση από την Τουρκία. Στην Άγκυρα δεν είδαν με… καλό μάτι τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας για την αμυντική συνεργασία και την αγορά των φρεγατών Belharra από τη χώρα μας.

Με μια σκληρή ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί την Ελλάδα για «μαξιμαλιστικές θέσεις» και αναφέρει ότι «αυξάνεται η αποφασιστικότητά μας για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο, όπως και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, «οι μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας για τις θαλάσσιες ζώνες αλλά και για τον εναέριο χώρο είναι ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο. Είναι ένα όνειρο της Ελλάδος ότι μπορεί δημιουργώντας στρατιωτικές συμμαχίες που δημιουργούν προβλήματα και εντός του ΝΑΤΟ ότι θα μπορέσει να επιβάλει τις θέσεις της στην Τουρκία.

Τέτοιες μάταιες προσπάθειες ουσιαστικά αυξάνουν την αποφασιστικότητά μας για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο, όπως και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Η Ελλάδα αντί να συνεργαστεί, εξοπλίζεται, προσπαθεί να αποξενώσει την Τουρκία και αυτό θα προκαλέσει ζημιές στην ΕΕ, στην περιφερειακή ειρήνη και τη σταθερότητα».

πηγη enikos.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box