Τι γίνεται με τα εναέρια μέσα στην φωτιά της Εύβοιας;

Απεγνωσμένοι είναι οι κάτοικοι της βόρειας Εύβοιας βλέποντας την φωτιά ανεξέλεγκτη να κατακαίει ότι βρει στο διάβα της και ουσιαστικά να έχει καεί σχεδόν όλο το κομμάτι της βόρειας Εύβοιας.

Καθημερινά πολίτες αλλά και οι τοπικοί άρχοντες εκλιπαρούν να σταλούν εναέρια μέσα και καταγγέλλουν ότι πετάν από καθόλου ως ελάχιστα εναέρια μέσα έχοντας αφήσει η κυβέρνηση στην τύχη της την περιοχή, εξασφαλίζοντας μόνο την εκκένωση.

Ο κ. Χαρδαλιάς στην ενημέρωση είπε ότι την προηγούμενη μέρα πέταξαν 17 μέσα και το ρώσικο ενώ ο αρχηγός της πυροσβεστικής είχε πει ότι επιχειρούν 7- 8 μέσα.

Στην επίσημη ενημέρωση της πυροσβεστικής στο ενημερωτικό της 7-8 αναφέρει: επιχειρούν 246 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 66 οχήματα και 1Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν 100 πυροσβέστες ως πεζοπόρο τμήμα από την Ουκρανία.

Στο σημερινό δελτίο τύπου αναφέρει: επιχειρούν 263 πυροσβέστες με  35 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 66 οχήματα, που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από την Ουκρανία με 100 πυροσβέστες και από τη Ρουμανία με 112 πυροσβέστες  και 23 οχήματα 4 Ε/Π και 3Α/Φ με το Beriev-200.

Είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει μια σύγχυση στην ενημέρωση και οι κραυγές απόγνωσης των κατοίκων φανερώνουν ότι τελικά τα εναέρια μέσα που στάλθηκαν σε αυτήν την τεράστια φωτιά ήταν ελάχιστα, ανεπαρκέστατα για το μέγεθος.

Για αυτό το θέμα υπήρξε και ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ όπου ζητούσε να γίνει ενημέρωση για το πλήθος των εναέριων μέσων ενώ σε αυτό το θέμα αναφέρεται και ο κ. Ηλιόπουλος σε ανάρτηση του όπου γράφει:

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής χθες δήλωσε ότι καθημερινά στην Εύβοια επιχειρούν 7 με 8 εναέρια μέσα.Ο κ. Χαραδαλιάς χθες δήλωσε ότι στην Εύβοια επιχειρούν 17 εναέρια μέσα (9 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα).Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο: Ο αρχηγός της πυροσβεστικής να μην γνωρίζει πόσα εναέρια μέσα επιχειρούν ή ο αρμόδιος υφυπουργός να λέει ψέματα;

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box