Τι απάντησε ο Μητσοτάκης για Τσουβάλα και Κολοκούρη

«Μισή» απάντηση έδωσε ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια της συνέντευξη τύπου για τις πυρκαγιές, σχετικά με αξιωματικούς της Aστυνομίας και της Πυροσβεστικής που είχαν εμπλοκή στην τραγωδία του 2018 στο Μάτι.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον κατηγόρησε ότι αναβάθμισε πρόσωπα που είχαν εμπλοκή στην διαχείριση της φωτιάς στο Μάτι, όταν έγινε πρωθυπουργός, και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

-Κ.Μητσοτάκης: «Δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεστε»

-Δημοσιογράφος: «Στους Κολοκούρη και Τσουβάλα»

-Κ. Μητσοτάκης: «Ο αρχηγός της αστυνομίας έγινε υπαρχηγός επί ΣΥΡΙΖΑ. Και στη συνέχεια λόγω της φυσικής επετηρίδας έγινε αρχηγός. Φαντάζομαι αν ήξερε κάτι ο κ. Τσίπρας δεν θα είχε προχωρήσει σε αυτή την επιλογή».

Ωστόσο, ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας έγινε πράγματι αρχηγός της ΕΛΑΣ από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2016 και αποστρατεύτηκε το 2018 μετά την τραγωδία στο Μάτι και πάλι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η παρούσα κυβέρνηση τον διόρισε γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Όσον αφορά δε στον Στέφανο Κολοκούρη, έγινε αρχηγός της Πυροσβεστικής επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και μάλιστα η απόφαση αυτή προκάλεσε την οργή των κατοίκων στο Μάτι οι οποίοι με επιστολή τους ζητούσαν να τον αποπέμψει, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «ο κ. Κολοκούρης διατηρώντας μια από τις σημαντικότερες θέσεις που αφορούν στη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, με την παντελή απουσία του, μας άφησε να καιγόμαστε, κυριολεκτικά, αβοήθητους. Από μια φωτιά, η οποία έκαιγε, επί μία ώρα και, σε χαμηλή βλάστηση, προτού φτάσει στον πρώτο Οικισμό, από τους 5 συνολικά όμορους, που έπληξε».

πηγη topontiki.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box