Την ώρα που έχουμε έξαρση κρουσμάτων αυξάνουν την πληρότητα στα πλοία στο 80%

Συνεχίζουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης να προκαλούν σύγχυση στους πολίτες καθώς μοιάζουν να είναι αντιφατικές. Έτσι μετά την αυστηρότητα του κ. Χαρδαλιά και την επιβολή της υποχρέωσης να φοράμε μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους έρχεται η απόφαση να αυξηθεί η πληρότητα στα πλοία από το 60% στο 80%!!!

Το μεγάλο ζητούμενο είναι να πειστεί ο πολίτης για την αναγκαιότητα της μάσκας και να μην την φοράει μόνο για ένα πρόστιμο γιατί τότε συμπεριφέρεται λάθος και επικίνδυνα. Την πιάνουμε όπως νάναι, την φοράμε την βγάζουμε, η μύτη έξω, την ίδια μάσκα σε όλες τις περιπτώσεις…. να μας βλέπει ο επιστήμονας και να σκίζει τα πτυχία του!!!

Πως όμως να γίνει διαφορετικά όταν από την μια η κυβέρνηση παίρνει μέτρα που μόνο αξιοπιστία και συνέπεια δεν δείχνουν και από την άλλη το κόστος για μια οικογένεια, αν θέλει να συμπεριφερθεί σωστά με την μάσκα είναι τεράστιο…. δεν μιλάμε βέβαια για οικογένειες με μισθούς Μητσοτάκη ή Χαρδαλιά αλλά με μισθούς 400 – 500 – 600 ευρώ, ή άνεργους. Μια τετραμελής οικογένεια θα χρειαστεί τουλάχιστον 10 ευρώ την ημέρα…. 300 ευρώ το μήνα, μόνο για μάσκες!!!

Καλά ας βάλουμε υφασμάτινες!!! Αλλά πόσες φορές είπαν οι επιστήμονες ότι δεν προστατεύουν και πολύ!!! Πιο πολύ μάσκα για το πρόστιμο είναι παρά για την ουσία.

Για τις προσωπίδες; Διακοσμητικές τις χαρακτήρισε επιστήμονας πριν λίγες μέρες.

Άρα θα έπρεπε να τις δίνει το κράτος δωρεάν και φυσικά οι αποφάσεις της κυβέρνησης να έχουν την σοβαρότητα της κατάστασης και να μην είναι αντιφατικές που κάνουν τον πολίτη να μην παίρνει στα σοβαρά τους κινδύνους.

Όσο για την είδηση για τα πλοία, όπως την αντιγράφουμε από την real.gr είναι:

Στο 80% από το 60%, που ήταν έως σήμερα, αυξάνεται το πρωτόκολλο των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας και στο 85% από το 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. Επίσης διατηρείται η τήρηση ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό.

Στις καμπίνες επιβατών και πληρωμάτων μπορούν να ταξιδέψουν μέχρι τέσσερα άτομα εφόσον είναι συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, είτε άτομα με αναπηρία μετά του συνοδού τους.

Τι ισχύει για τα ταχύπλοα

Σχετικά με την πληρότητα στα ταχύπλοα υδροπτέρυγα που το πρωτόκολλο επιβατών ήταν στο 50% μπορεί να αυξηθεί στο 80%, μόνο εάν αυτά διαθέτουν φίλτρα HEPA (High Efficiency Particulate Air) και εφόσον βεβαιώνεται, με ευθύνη του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων, καθώς και των φορέων κυβερνητικής πιστοποίησης αυτών, η τοποθέτηση και η λειτουργία τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Επίσης, με μέριμνα του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων καταρτίζεται σχέδιο κάλυψης των καθισμάτων αεροπορικού τύπου για κάθε πλοίο. Οι επιβάτες, οι πλοίαρχοι και τα μέλη του πληρώματος υποχρεούνται, πριν από την επιβίβαση, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και κατά την αποβίβαση των επιβατών, να συμμορφώνονται προς τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορονοϊού στα επιβατηγά και επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές, τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (https://www.ynanp.gr/el/)

«Τσουχτερά» πρόστιμα

Για κάθε παράβαση των διατάξεων καθώς και των μέτρων επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, κατά περίπτωση: α) στους επιβάτες, τους ναυτικούς πράκτορες και τα μέλη του πληρώματος διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ και β) στον πλοιοκτήτη, τον διαχειριστή, τους πλοιάρχους και τους φορείς κυβερνητικής πιστοποίησης διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ.

Ρητή εντολή προς όλα τα λιμεναρχεία της χώρας να διεξάγουν πρόσθετους ελέγχους στην ακτοπλοΐα, τόσο κατά την επιβίβαση και αποβίβαση, όσο και πάνω στα πλοία έχει ζητήσει ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που θα διαπιστώνονται παραβάσεις των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό, θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα. Ήδη έχουν διαπιστωθεί και έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε δεκάδες παραβάσεις.

Δείτε ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: