Την πόλη της Πρέβεζας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πάφου

Η Πρέβεζα ήταν ο πρώτος σταθμός του ταξιδιού του Δημάρχου της Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος στην Ηπειρο.

Ο κ .Φαίδωνος πλαισιωμένος από τους Γιώργο Θεοδοσίου Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ευαγόρας Παλληκαρίδης” και Τάκη Θεοδοσίου και Νεόφυτο Κωσταντίνου μέλη του ίδιου Συλλόγου   είναι οι επίσημοι προσκεκλημένοι σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στα Ιωάννινα από το 1ο Γυμνάσιο Ανατολής και τον Δήμο Ιωαννίνων προς τιμήν του Εθνομάρτυρα Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Ο  Δήμαρχος Πάφου και  η αντιπροσωπεία του Κυπριακού Συλλόγου έγιναν δεκτοί από τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη.

Οι κύριοι  Φαίδωνος και Μπαϊλης  (οι Δήμαρχοι δύο πόλεων που έχουν αναπτύξει στενές σχέσεις  μέσω του θεσμού της αδελφοποίησης τους ) συζήτησαν μέσα σε πολύ καλό κλίμα θέματα που αφορούν  τον πολιτισμό, τον τουρισμό αλλά και την διεύρυνση της συνεργασίας που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ταξίδια  “ομάδων” των δύο πόλεων ( ΚΑΠΗ, σχολεία, σύλλογοι κλπ) αλλά και ανταλλαγή πολιτιστικών ομάδων.

Ιδιαίτερη αναφορά από τον  Δήμαρχο Πάφου έγινε και στην δυνατότητα  απασχόλησης Πρεβεζάνων στην όμορφη Κυπριακή πόλη η οποία   γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και το επόμενο διάστημα θα εξειδικευθούν  οι λεπτομέρειες της όλης διαδικασίας.

Η αντιπροσωπεία της Πάφου συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  Κοσμά Κορωναίο και τον πρόεδρο της Χορωδίας “Αρμονία” Απόστολο Αντωνίου και συζήτησαν τρόπους   για περαιτέρω συνεργασία μετά την πρόσφατη επιτυχημένη παρουσία του Παιδικού Τμήματος της “Αρμονίας” στην  Κυπριακή πόλη.

Ιδιαίτερη δε  στιγμή, ήταν η επίσκεψη   στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης  κ.Χρυσόστομο , στον οποίο ο κ. Φαίδωνος απεύθυνε πρόσκληση επίσκεψης στην  Πάφο στο πλαίσιο μιας γενικότερης “αξιοποίησης” των θρησκευτικών μνημείων που διαθέτουν οι δύο πόλεις και μπορούν να αποτελέσουν    σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.

Συνοδευόμενα από τον Δήμαρχο Πρέβεζας  τα μέλη της Κυπριακής αντιπροσωπείας επισκέφθηκαν και το Μουσείο της Νικόπολης  ενώ τόσο ο κ.Φαίδωνος όσο και ο κ.Μπαϊλης επεσήμαναν ότι οι δεσμοί που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των δύο πόλεων    είναι ισχυροί και πρέπει να αξιοποιηθούν αλλά και να διευρυνθούν έτσι ώστε να αποτελέσουν “μοχλό” ανάπτυξης σε πολλά επίπεδα.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box