Την πρώτη θέση μαθητές από Ιωάννινα σε διαγωνισμό διαστημικής

Την πρώτη θέση μαθητές από Ιωάννινα σε διαγωνισμό διαστημικήςΜια σπουδαία επιτυχία έφερε στα Γιάννινα η ομάδα Zephyrus II η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής Cansat in Greece. Έντεκα μαθητές από το 7ο, το 9ο και το 1ο Λύκειο και δύο καθηγητές που

δούλεψαν μαζί τους, κατασκεύασαν έναν δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού αλλά με μεγάλες τεχνολογικές δυνατότητες ο οποίος τους χάρισε το πρώτο βραβείο και μαζί το εισιτήριο για τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό που θα γίνει τον Ιούνιο.

Τα Γιάννινα λοιπόν, αυτή την φορά, θα εκπροσωπήσουν επάξια την Ελλάδα και συναγωνιστούν με ομάδες από την Αυστρία, το Βέλγιο, την Τσεχία, την Δανία, την Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Πολωνία, την Ρουμανία, την Ισπανία και την Μεγάλη Βρετανία.

Για την ομάδα του Zephyrus II, που πέρυσι είχε κατακτήσει την τρίτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό, η συμμετοχή της στον πανευρωπαϊκό, μοιάζει ως μια μεγάλη πρόκληση. Μαθητές και καθηγητές, ξέρουν ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου, τους περιμένει πολύ και σκληρή δουλειά, δουλειά που γίνεται σε ώρες εκτός μαθημάτων και σχολικού προγράμματος, όπως άλλωστε συνέβη και τους προηγούμενους μήνες.«Το πρώτο βήμα που κάνουμε είναι να μελετήσουμε πολύ καλά τους κανονισμούς» λέει στο Epiruspost ο Νίκος Μαρέτας, καθηγητής βιολογίας στο 7ο Λύκειο που κατάφερε μαζί με τον συνάδελφό του Γιώργο Σκαργιώτη και τους μαθητές τους να… πετάξουν στα ουράνια!

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό με άλλες απαιτήσεις, που διεξάγεται αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα.. Όμως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Άλλωστε ο δορυφόρος που κατασκευάστηκε φέτος, έχοντας την δυνατότητα πλήθους μετρήσεων διαφόρων παραγόντων, κατά κοινή ομολογία, είναι υψηλών προδιαγραφών. Και το επόμενο διάστημα, είναι αρκετό ώστε να συμπληρωθεί και να τελειοποιηθεί προκειμένου να πετάξει στις μακρινές Αζόρες.

Το βίντεο από την βράβευση της ομάδας στο Πολυτεχνείο
Πηγή www.epiruspost.gr

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: