Τελικά οι λαϊκές θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σήμερα;

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των δήμων Ηγουμενίτσας και Σουλίου λόγω των μέτρων για τον covid 19 δεν λειτούργησαν οι λαϊκές αγορές. Ίσως αυτό να έγινε έπειτα από επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Αλλά τα λόγια δεν έχουν καμία ισχύ, ισχύ έχει ότι αναγράφεται στο ΦΕΚ.

Και αν διαβάσαμε καλά στο ΦΕΚ, δεν αναφέρεται πουθενά αναστολή λειτουργείας αλλά μέτρα αποστάσεων. Άρα σύμφωνα με το ΦΕΚ που βγήκε το μεσημέρι του Σαββάτου θα έπρεπε να λειτουργήσουν οι λαϊκές. Και αφού δεν υπήρχε ΦΕΚ το πρωί του Σαββάτου, πάλι έπρεπε να λειτουργήσουν αφού δεν υπήρχε κάποιο ΦΕΚ που να το απαγορεύει.

Δείτε εδώ το απόσπασμα του ΦΕΚ:

Βέβαια η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει σε παλινωδίες, αντιφατικές αποφάσεις και μπέρδεμα γενικότερα, έχουν χάσει το μπούσουλα θα έλεγε κάποιος. Γιατί στην σελίδα https://covid19.gov.gr/covid-map/#midLbl, που είναι κυβερνητική σελίδα, υπάρχουν αναρτημένα τα μέτρα που ισχύουν σε κάθε περίπτωση. Εκεί λοιπόν στην παράγραφο για τις λαϊκές υπάρχει και η περίπτωση των αναστολών τα Σαββατοκύριακα (από εκεί αντλήσαμε τα στοιχεία για προηγούμενο άρθρο)

Τι λέει λοιπόν η επίσημη τρομάρα τους σελίδα;

Λαϊκές αγορές [συμπεριλαμβανομένων και βιολογικών αγορών]Υποχρεωτική επέκταση χώρου αγορών ή λειτουργία παράλληλων αγορών. Σε περίπτωση μη τεχνικής δυνατότητας επέκτασης του χώρου αγορών ή λειτουργίας παράλληλων αγορών, δραστηριοποιείται το πενήντα τοις εκατό (50%) των κλάδων παραγωγών/εμπόρων.Πενήντα τοις εκατό (50%) των θέσεων των παραγωγών/εμπόρων με πέντε (5) μέτρα απόσταση μεταξύ πάγκων σε κάθε αγορά (κύρια και παράλληλη).Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμωνΑναστολή λειτουργίας το Σαββατοκύριακο (εξαιρουμένης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης).

Όποτε τι να πούμε, παρά….. άντε και καλή τύχη μάγκες!!!!

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box