Τέλος τα τοπικά lockdown – Πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους στην ψυχαγωγία

Το τέλος των τοπικών lockdown ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας πως δεν θα ισχύει πλέον το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας για συγκεκριμένες ώρες και η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση και την ψυχαγωγία.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας κατά τη σημερινή έκτακτη ενημέρωση, από εδώ και στο εξής οι “κόκκινες” περιοχές δεν θα έχουν επιπλέον μέτρα απ’ αυτά που θα ισχύουν σε όλη την Επικράτεια. Εάν και εφόσον χρειαστεί να έχουμε επιπλέον μέτρα, τότε θα ζητήσουμε την εισήγηση από την Επιτροπή, αλλά αυτή τη στιγμή θέλουμε να ξέρουμε την επιδημιολογική κατάσταση κάθε περιοχής ώστε να το γνωρίζει και ο κάθε πολίτης.

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα θα ισχύουν για 15 ημέρες. Εντός αυτών των 15ημερών θα επικαιροποιηθούν, απλοποιηθούν και ομαλοποιηθούν όλοι οι περιορισμοί που υπάρχουν. Άρα κατά βάση οι περιορισμοί που υπάρχουν κατά βάση υφίστανται και εντός 15 ημερών θα επανεξεταστούν στο σύνολό τους, τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

Τι θα ισχύει για τους εμβολιασμένους πολίτες

Ο υπουργός Υγείας τόνισε επίσης ότι θα υπάρχει πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους πολίτες στους αμιγείς κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας. Για τους εργαζόμενους σε αυτούς τους χώρους, όπως είπε, θα ισχύουν τα προβλεπόμενα μέτρα, δηλαδή η χρήση μάσκας και η ατομική προστασία.

Σε ό,τι αφορά στους ανοικτούς αμιγείς χώρους, θα ισχύουν τα ίδια μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι πάρα πολύ αυστηρό το πλαίσιο σε όσα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δέχονται και πολίτες που δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

πηγη enikos.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box