Τέθηκαν οι πρώτοι στόχοι του συλλόγου τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων εναλλακτικού τουρισμού

gliki00003

Ο συντονισμός δράσεων για την τουριστική σεζόν, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποίησε ο νεοσύστατος σύλλογος τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων μορφών εναλλακτικού τουρισμού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία μεταξύ άλλων, επιχειρηματιών της περιοχής, της αντιδημάρχου Βασιλικής Ντούκα, του εντεταλμένου δημοτικού σύμβουλου σε θέματα τουρισμού Δημήτριου Λώλου, της περιφερειακής συμβούλου Αντιγόνης Φίλη, του δημοτικού συμβούλου Αντρέα Μπάμπα, του εκπρόσωπου του επιμελητήριου Δημήτριου Νάκου, του πρόεδρου του ΤΟΕΒ Γλυκής Μ. Φωτίου, της προέδρου της Τ.Κ Γλυκής Λαμπρινής Τζίμα και του εκπρόσωπου του πολιτιστικού συλλόγου Γλυκής Δ Κίτσου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στην paramythia-online.gr ο πρόεδρος του συλλόγου τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων μορφών εναλλακτικού τουρισμού Αποστόλης Φούρκας και το μέλος του ΔΣ Ηλίας Φωτίου, τέθηκαν επί τάπητος μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τόσο την προβολή του τουριστικού προϊόντος όσο και παρεμβάσεων για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, όπως ο καθαρισμός των μνημείων, η συνεργασία των ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας και Πρεβέζης για την μεταφορά επισκεπτών, η παρουσία αθίγγανων στον Αχέροντα, κ.α

Όσον αφορά τον Αχέροντα: Άμεσοι στόχοι που τέθηκαν είναι ο καθαρισμός ο φωτισμός και η ανάδειξη του βυζαντινού ναού Γλυκής (η αρχαιολογία έδωσε ήδη την σχετική άδεια), ο καθαρισμός το κλάδεμα και η περιποίηση του πάρκου με παράλληλη λειτουργία του σιντριβανιού, η τοποθέτηση πινακίδας στην είσοδο του χωριού που θα καλωσορίζει του επισκέπτες, όπως και η τοποθέτηση από την Εθνική ΑΤΜ. Από την περιφέρεια ζητήθηκε να καλυφθούν οι λακκούβες στο κομμάτι Ποταμιάς­ Κυψέλης ώστε να είναι πιο ασφαλής η πρόσβαση στην περιοχή. Όλοι οι φορείς ανέλαβαν και δεσμεύτηκαν να υλοποιήσουν συγκεκριμένα κομμάτια που πρέπει να κουμπώσουν σε ένα τελικό αποτέλεσμα ώστε να καταστήσουν την Γλυκή πραγματική βιτρίνα του Δήμου μας.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε:
– H προβολή με έντυπο υλικό σε σημεία της Ηπείρου
– Οι επεμβάσεις σε σημεία αναφορά
– Η δημιουργία ιστοσελίδας του συλλόγου
– Η πραγματοποίηση εκδήλωσης για την έναρξη της τουριστικής σεζόν
– Ο καλλωπισμός των επισκέψιμων μνημείων σε συνεργασία με την εφορία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Επόμενη συνάντηση του συλλόγου τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων μορφών εναλλακτικού τουρισμού, την ερχόμενη Δευτέρα.

Πηγή  paramythia-online.gr

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: