Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Γλυκής: Δήμαρχε τα παιδιά μας δεν έχουν δικαίωμα στην μόρφωση;

Στον δήμαρχο Σουλίου απευθύνεται ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Γλυκής ζητώντας tablet για τα παιδιά οικογενειών που πληρούν τα κοινωνικά κριτήρια.

Η ανακοίνωση του συλλόγου:

Εν μέσω πρωτόγνωρων καταστάσεων που βιώνει όλη η κοινωνία ζητείται από τη Δημοτική Αρχή να γίνει οικονομικός έλεγχος από τους Διευθυντές των Σχολικών μονάδων στους γονείς για να διαπιστωθεί εάν είναι δίκαιο το αίτημα τους για υλικοτεχνική υποστήριξη στο σύστημα της τηλεκπαίδευσης. Υποθέτουμε πως η τακτική αυτή ακολουθήθηκε σε όλα τα Σχολεία και δεν έγινε κάποια εξαίρεση στο δικό μας. Γνωρίζουμε πως έχουν σταλεί από το Υπουργείο tablet για να καλυφθούν όσο το δυνατόν οι ανάγκες των μαθητών όπως επίσης μέχρι πρότινος είχαμε 16 τα οποία εδοθησαν σε μας τον Ιουνίου και προ ολίγων ημερών μας τα πήρατε πίσω και αυτά.
Και Ω του θαύματος ζούμε σε μια κοινωνία που από τους 45 μαθητές οι 35 πληρούν αυτά τα κριτήρια, όσο και αν σοκάρει αρκετούς Δημοτικούς Συμβούλους και το Δήμαρχο αυτό το νούμερο. Υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσα μας που δεν έχουν ούτε τηλέφωνο, όπως επίσης υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να έχουν ούτε τα καθημερινά τους αγαθά.
Μια ημέρα λοιπόν πριν ξεκινήσει η τηλεκπαίδευση για το Σχολείο μας εμείς είμαστε με μηδέν υλικοτεχνική υποστήριξη, ενώ το αίτημα μας είναι γνωστό από τον Ιούνιο στη Δημοτική Αρχη όπου για πρώτη φορά λειτούργησε το σύστημα της τηλεκπαίδευσης.
Διερωτόμαστε λοιπόν τα παιδιά μας δεν έχουν δικαίωμα στη μόρφωση;…
Πάλι λοιπόν καταφεύγουμε σε δημόσιο διάλογο με τη Δημοτική Αρχή μήπως και λυθεί το πρόβλημα μας.
Σήμερα λοιπόν μια τέτοια μέρα εμείς ζητάμε ΠΑΙΔΕΙΑ κ. Δημαρχε.

Με εκτίμηση,
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Γλυκής.