Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Σχόλιο του Μάριου Κάτση για την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Θεσπρωτίας

Με χθεσινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μάριος Κάτσης σχολίασε την από 11/05/21 ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας. Ακολουθεί η ανάρτηση του βουλευτή όπως αυτή δημοσιεύτηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Αν και Θεσπρωτός, παραθέτω αυτούσια τα λεγόμενα με βίντεο του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας κ. Ν. Μποζίκη. Άλλωστε τα προβλήματα και οι συνθήκες είναι κοινά, λόγω της κυβερνητικής πολιτικής. Υπάρχουν και τέτοιοι συνδικαλιστές, κι ευτυχώς εκφράζουν την πλειοψηφία των γυναικών και των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι ασφυκτιούν με τη χυδαία εργαλειοποίησή τους από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Δεν είναι αυτή αστυνόμευση, δεν είναι αυτό αστυνομία. Θα πρέπει η αστυνομία να είναι κοντά με τον κόσμο, αγκαλιά με τον κόσμο, να πολεμάει το έγκλημα και τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα. Αυτό που μας έχουν ορίσει αυτή τη στιγμή να κάνουμε είναι πραγματικά ντροπή για την αστυνομία, γιατί δεν είναι πραγματικός ο στόχος να λύσουμε το πρόβλημα του κορωνοϊού, γιατί βλέπουμε παρά τις παραβάσεις που βεβαιώνονται καθημερινά, το πρόβλημα συνεχίζεται. Με λίγα λόγια, την ανεπάρκεια της κυβέρνησης σε πράγματα που δεν μπορεί να πετύχει, δεν θα την βγάλουμε εμείς».

«Και αν σας πω το bullying που δέχονται καθημερινά οι συνάδελφοί μου, την ώρα που φεύγουν για τη δουλειά «αν δε φέρεις δέκα παραβάσεις μην έρθεις μέσα». Αυτό είναι bullying. Το καταγγέλλω, ειλικρινά» … «εάν πιστεύουν ότι δουλεύουμε σε κανενός το χωράφι και είναι η εποχή που βαράγαμε με τον βούρδουλα, είναι γελασμένοι. Λοιπόν δεν θα μας κάνει κανένας να ντρεπόμαστε γι’ αυτό που είμαστε»… 

«Είμαστε μέλη αυτής της κοινωνίας και δεν θα μας κάνουν να νιώθουμε πραγματικά ντροπή γι’ αυτό που γίνεται καθημερινά, και αυτοσκοπός να είναι το πόσες παραβάσεις βεβαίωσε ο αστυνομικός για covid στην Κέρκυρα» …

«Δεν θα παίξει κανείς με την τιμή και την υπόληψη της οικογένειάς μας, και την οντότητάς μας. Δεν θα γίνουμε το πλυντήριο της βρωμιάς τους και της ανεπάρκειάς τους για μία ακόμα φορά»

Και όλο αυτό χάρη στην πίεση που δέχεται ο αστυνομικός «φέρε τόσες παραβάσεις». Ε όχι, δεν είναι αυτό κύριε υπουργέ, αυτό που ζητήσατε προχθές που ήρθατε εδώ πέρα, «γράφτε όσους γίνεται, πιο πολλές παραβάσεις». Ο αστυνομικός είναι άνθρωπος» ανέφερε ο πρόεδρος των αστυνομικών του νησιού, ενώ σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το εάν πράγματι ζητήθηκε κάτι τέτοιο από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο ίδιος απάντησε «αυτό πληροφορήθηκα, ας με διαψεύσουν».

«Δεν θα γίνουμε εμείς το πλυντήριο της κυβέρνησης, και της κάθε κυβέρνησης, για μία ακόμα φορά. Κάναμε πολλά χρόνια και πολλούς αγώνες να πετάξουμε από πάνω μας τη ρετσινιά του μπάτσου. Είμαστε Έλληνες αστυνομικοί, προσπαθούμε να εκδημοκρατιστεί αυτός ο θεσμός. Και το μόνο δικαίωμα που μας έχουνε δώσει είναι -δυστυχώς γι’ αυτούς- είναι ο συνδικαλισμός, η φωνή μας. Δεν έχουμε δικαίωμα απεργίας, φανταστείτε. Εάν είχαμε δικαίωμα απεργίας θα ήταν όλοι οι αστυνομικοί στο δρόμο»

Ν. Μποζίκης – Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας 

ΥΓ: Ως Θεσπρωτός και αιρετός με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν κινούμαι στη λογική του πως θα ψηφιστώ με οποιονδήποτε τρόπο, ούτε εκκινώ από το προσωπικό μου συμφέρον, αλλά από το πως θα υπηρετήσω το λαό της Θεσπρωτίας και τη Δημοκρατία, ασκώντας το συνταγματικό μου καθήκον. Ελπίζω να κάνουν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες το ίδιο για τους συναδέλφους τους.

Έχω σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, είτε αυτοί φορούν στολή είτε όχι και έχω δώσει δείγματα γραφής, γι’ αυτό μπορώ να αντικρίζω και σήμερα αλλά και αύριο τον Θεσπρωτό αστυνομικό και τον Θεσπρωτό πολίτη, κατάματα.