Σχολεία: Xωρίς προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις

Σήμερα στις 11:00 η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, θα ανακοινώσει τις αποφάσεις για όλα τα προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει στην εκπαίδευση, λόγω των περιορισμών, που επέβαλλε η πανδημία.

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός Ζέττα Μακρή και ο γενικός γραμματέας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης θα ανακοινώσουν και επίσημα τις ημερομηνίες για την επαναλειτουργία όλων των σχολείων, τις προαγωγικές εξετάσεις, την παράταση του σχολικού έτους για όλες τις βαθμίδες καθώς και των θεμάτων, που άπτονται των πανελλαδικών εξετάσεων

Η ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων έχει «κλειδώσει» για τις 10 Μαΐου και μόνο κάποια μεγάλη ανατροπή στα επιδημιολογικά δεδομένα μπορεί να την αλλάξει.

Όσον αφορά στην παράταση του σχολικού έτους φαίνεται ότι θα ορισθεί στις:

11 Ιουνίου για Γυμνάσια και Λύκεια

25 Ιουνίου για Δημοτικά

Παράλληλα, οι Πανελλαδικές εξετάσεις, προγραμματίζεται να διεξαχθούν στα μέσα του Ιουνίου, με επικρατέστερες ημερομηνίες την 14η ή την 15η Ιουνίου.

Όσον αφορά στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις φέτος, όπως όλα δείχνουν δεν θα διεξαχθούν, λύση η οποία επιλέχτηκε και πέρσι, προκειμένου οι μαθητές να κερδίσουν χρόνο με περισσότερα δια ζώσης μαθήματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα εφαρμοστεί ούτε και φέτος το σύστημα της επιλογής θεμάτων μέσα από την Τράπεζα Θεμάτων, όπως αρχικά είχε αποφασισθεί για φέτος για τους μαθητές της Α΄ λυκείου.

πηγη topontiki.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box