Σχέδια για εγκατάσταση των προσφύγων στο «Αμαλία Φλέμινγκ»

Το ενδεχόμενο εγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων στην ανενεργή πτέρυγα «Μπόμπολα» του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ εξετάζει η κυβέρνηση.

Τις τελευταίες ημέρες τεχνικά κλιμάκια και άλλοι φορείς επισκέπτονται το νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστώσουν αν και κατά πόσον η συγκεκριμένη πτέρυγα μπορεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες. Οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί, ωστόσο, το σενάριο εξετάζεται πολύ σοβαρά και τις επόμενες ημέρες θα ληφθεί η τελική απόφαση.

Η πτέρυγα «Μπόμπολα» είναι κλειστή από το 2013 στο πλαίσιο μείωσης κόστους που έγινε εκείνη την περίοδο στα νοσοκομεία και η προηγούμενη διοίκηση εξέταζε το ενδεχόμενο να την θέσει σε λειτουργία για «one day clinic», ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν προχώρησε. Πλέον με τις ανάγκες που υπάρχουν στο θέμα του προσφυγικού και με την κυβέρνηση να ψάχνει χώρους για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, η περίπτωση της συγκεκριμένης πτέρυγας του «Αμαλία Φλέμινγκ» θεωρείται ως μία σοβαρή λύση.

 

 

dikaiologitika.gr
Author:

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: