Συστήνεται Προανακριτική Επιτροπή για τον Νίκο Παππά

Την παραπομπή του Νίκου Παππά σε Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες αποφάσισε η Βουλή.

Ειδικότερα, στη σχετική ψηφοφορία σε σύνολο 289 παρόντων βουλευτών, υπερψήφισαν οι 187 (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση), καταψήφισαν 85 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ) και 16 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι βρέθηκε κι ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, την στιγμή που το ΜεΡΑ25 του Γ. Βαρουφάκη είχε ήδη αποχωρήσει από την Ολομέλεια.

Τσίπρας: Πολιτική αντεκδίκηση κατά ΣΥΡΙΖΑ

Πράξη «πολιτικής αντεκδίκησης» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για σύσταση Προανακριτικής κατά του Νίκου Παππά από την εισαγωγή κιόλας της ομιλίας του στη Βουλή.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ιεραρχεί ως προτεραιότητα το κυνήγι των πολιτικών της αντιπάλων αυτή την ώρα που ο τόπος και οι πολίτες ζουν ένα δράμα λόγω της πανδημίας, του παρατεταμένου λοκντάουν και γενικότερα των χειρισμών της στην υγειονομική και οικονομική κρίση.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση στο ΕΣΥ, την κοινωνία και την οικονομία προκειμένου να χρεώσει, στον αντίποδα, έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας στην κυβέρνηση που τέτοιες  ώρες – επικαλέστηκε μάλιστα και τις φήμες για νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα – δείχνει να μην έχει συναίσθηση της πραγματικότητας και ονειρεύεται ειδικά δικαστήριαδιχασμό και πόλωση.

«Με εβδομήντα νεκρούς τη μέρα, με το φόβο να σκιάζει την κοινωνία, με χιλιάδες συνανθρώπους μας να βρίσκονται στα όρια της απελπισίας, εσείς το μόνο που σκέπτεστε είναι πως θα στήσετε ποινικά ικριώματα για τους πολιτικούς σας αντιπάλους»; Ανέφερε μεταξύ άλλων.

Επιχείρησε να αναδείξει την αναντιστοιχία με όσες προσδοκίες καλλιέργησε η κυβέρνηση στους πολίτες της μεσαίας τάξης αλλά και τον κόσμο των επιχειρήσεων προκειμένου να εκλεγεί λέγοντας:

«Αυτά υποσχεθήκατε στον κόσμο της εργασίας και της επιχειρηματικότητας; Καταστολή, προπαγάνδα, και ποινική αντιμετώπιση εκείνων που θεωρείτε επικίνδυνους για την εξουσία σας»;

πηγη topontiki.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box