ΣΥΡΙΖΑ: «Πυρά» στην κυβέρνηση για την οικονομία (video)

Διαδοχικές συναντήσεις με στενούς συνεργάτες και τους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ΔΕΘ έχει ο Αλέξης Τσίπρας. Στην Κουμουνδούρου επικεντρώνονται στους άξονες της ομιλίας που θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του κόμματος στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ασκήσει σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, με την αξιωματική αντιπολίτευση να τονίζει ειδικά για το πεδίο της οικονομίας, ότι «η κυβέρνηση τρώει από τα έτοιμα που βρήκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ»,

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει να δει πώς θα καταφέρει ο κ. Μητσοτάκης να ικανοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις ειδικά στο ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων που έσπευσε, όπως λένε, να κάνει πίσω από την πρώτη στιγμή, χωρίς να αξιοποιήσει το πολύ σημαντικό εργαλείο που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον καταπιστευτικό λογαριασμό για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων ήδη από το 2020».

Στο μεταξύ ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να βρεθεί -για δεύτερη φορά-στο κλειστό συνέδριο που διοργανώνει κάθε χρόνο το ίδρυμα Ambrosetti στο Κόμο της Ιταλίας μαζί με άλλους πολιτικούς, τραπεζίτες και μεγαλοεπενδυτές. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει για το μετασχηματισμό της Ευρώπης, ενώ στο ίδιο τραπέζι θα βρίσκονται μεταξύ άλλων ο Φρανς Τιμερμανς, Ρομάνο Πρόντι, Μάριο Μόντι κ.α.

Από την πλευρά της η Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε ότι: «Η χθεσινή δήλωση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Μαρκόπουλου σε τηλεοπτική εκπομπή του ANT1 «δεν τρέχει και τίποτα εάν χυθεί και λίγο αίμα στα Εξάρχεια» είναι αποτέλεσμα της εμμονής της Νέας Δημοκρατίας για την εφαρμογή του δόγματος «Νόμος και Τάξη» και κλείνει το μάτι σε κλιμάκωση χρήσης βίας.

Περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη να καταδικάσει τη δημόσια τοποθέτηση του Βουλευτή του.

Επιπλέον, έστειλα σήμερα προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα επιστολή με την οποία τον καλώ να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να υπερασπίσει το κύρος του Κοινοβουλευτισμού».

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Πηγή ert.gr
Author:

Νάσος Μπράτσος
Αρέσει σε %d bloggers: