ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος για τη λίστα Μητσοτάκη – Πέτσα η επιστολή του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Κόλαφος για τη λίστα Μητσοτάκη – Πέτσα η επιστολή του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου

Η επιστολή του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου στον κ. Μητσοτάκη για την αδιαφανή διανομή των 20 εκατ. ευρώ στον Τύπο, αποτελεί κόλαφο για τους  χειρισμούς των κ.κ. Μητσοτάκη και Πέτσα σε βάρος των Μέσων Ενημέρωσης, της πολυφωνίας και της ελευθεροτυπίας. Επιβεβαιώνει, δε, μέχρι κεραίας όλες τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, τις οποίες συμμερίζεται και μια μεγάλη μερίδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της λίστας με τα 1232 Μέσα, το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου χαρακτηρίζει ως «τιμωρία» τον αποκλεισμό της εφημερίδας Documento. Παράλληλα, καταγγέλλει ότι «πολλά μέσα ενημέρωσης που θεωρούνται “αντιπολιτευόμενα” έλαβαν δυσανάλογα μικρότερα ποσά σε σύγκριση με πιο φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, παρόλο που είχαν μεγαλύτερη κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα». Και την ίδια στιγμή, επικρίνει την κυβέρνηση για το ότι περισσότερες από 200 ιστοσελίδες, που δεν περιλαμβάνονται στο Μητρώο online media, πήραν παρανόμως χρήματα, αλλά και για τη χρηματοδότηση ανενεργών ή και ανύπαρκτων ιστοσελίδων με ελάχιστους ή καθόλου αναγνώστες.

Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να διασύρει την Ελλάδα και διεθνώς με τις καθεστωτικές πρακτικές του.

Τι λέει η επιστολή;

Σύμφωνα με άρθρο στην Efsyn.gr το MFRR εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για τη διανομή των χρημάτων της καμπάνιας κάνοντας λόγο για αδιαφάνεια και εκδικητική διάθεση της κυβέρνησης απέναντι σε αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ.

Ανάμεσα σε άλλα επικρίνει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τη δήλωση εναντίον του Documento, το οποίο είχε κατηγορήσει για fake news, και ζητά εξηγήσεις για την επιλογή της Initiative Media που μοίρασε τα χρήματα στα μέσα ενημέρωσης.

«Αντί να βασιστούν στην αντικειμενικότητα και την δικαιοσύνη, φαίνεται πως τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για την επιδότηση των ελληνικών ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ήταν στην καλύτερη περίπτωση αυθαίρετα και στη χειρότερη εκδικητικά για τα media που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση. […] Αναρωτιόμαστε, επίσης, γιατί ανατέθηκε σε μια ιδιωτική διαφημιστική εταιρεία να διανέμει δημόσιο χρήμα, παρά σε έναν διαφανή δημόσιο φορέα. Αυτή η μέθοδος ήταν αφενός αδιαφανής κι αφετέρου οδήγησε σε μακροχρόνιες αναβολές της δημοσιοποίησης ζωτικής σημασίας πληροφοριών. Παρόλο που χαιρετίζουμε την κίνηση, του να φέρετε στο φως ολόκληρη τη λίστα, πιστεύουμε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει από την αρχή», αναφέρει χαρακτηριστικά το παρατηρητήριο.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή ΕΔΩ.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: