Συνταγματική Αναθεώρηση: Ραγδαίες εξελίξεις- Κόλπο σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΠτΔ και πρόωρες εκλογές

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, καθώς ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος προειδοποιεί ότι δεκάδες ΣΥΡΙΖΑίοι βουλευτές μπορεί να απόσχουν από την ψηφοφορία για την αναθεώρηση του άρθρου 32 σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με σκοπό να μην εφαρμοστεί η πρόταση της ΝΔ.

Αίσθηση προκάλεσε τη παραδοχή του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κατρούγκαλου πως η απόφαση της ΝΔ να κατεβάσει δικό της ψηφοδέλτιο και να υπερψηφίσει το άρθρο 32 του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα αναγκάσει την κυβερνητική πλειοψηφία να κάνει πράγματα που υπό άλλες συνθήκες θα αξιολογούνταν ως μη συμβατά.

Με λίγα λόγια σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να επεξεργάζεται σχέδιο ώστε να αποσύρει ορισμένους βουλευτές του από την ψηφοφορία ώστε το επίμαχο άρθρο να μην συγκεντρώσει 180 βουλευτές τώρα και για την αναθεώρηση του να απαιτηθεί η αυξημένη πλειοψηφία από την επόμενη Βουλή.

Με ξεχωριστά ψηφοδέλτια θα «κατέβουν» στην ψηφοφορία των προτεινόμενων άρθρων προς αναθεώρηση του Συντάγματος ο Συριζα και η ΝΔ.

Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από το «ναι», «όχι» και το «παρών» θα αναγράφεται και η κατεύθυνση του αναθεωρητέου άρθρου ενώ στα ψηφοδέλτια της ΝΔ δεν θα αναγράφεται προς ποια κατεύθυνση θα αναθεωρηθεί το άρθρο.

Δηλαδή, η κυβερνητική πλειοψηφία θέλει η παρούσα Βουλή να μην κρίνει μόνο ποια άρθρα είναι να αναθεωρήσει η επόμενη Βουλή αλλά και το περιεχόμενο τους.

Οι δυο κοινοβουλευτικές ομάδες, της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει μέχρι αύριο το μεσημέρι να καταθέσουν τα ψηφοδέλτια τους στο Προεδρείο της Βουλής. Οι βουλευτές θα μπορούν να ψηφίσουν και τα δυο ψηφοδέλτια.

Διαβάστε ακόμη: Συνταγματική Αναθεώρηση: Πού συμφωνούν κυβέρνηση – Νέα Δημοκρατία

dikaiologitika.gr
Author:

You May Also Like

Αρέσει σε %d bloggers: