Συνεχίζει τα παιχνίδια ο Τσαβούσογλου: Όσο κάνει γεωτρήσεις η Κύπρος θα κάνουμε κι εμείς

Συνεχίζει τα παιχνίδια η Τουρκία με τον υπουργό Τσαβούσογλου «θα προασπίσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων»

Την αποφασιστικότητα της Τουρκίας όσον αφορά στην ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε για άλλη μια φορά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δηλώνοντας, σύμφωνα με το OPEN TV, ότι όσο η Κύπρος προχωρά σε γεωτρήσεις, το ίδιο θα κάνει και η Τουρκία και κάλεσε σε συνομιλίες όλες τις πλευρές για να λυθεί το ζήτημα.

«Στις διεθνείς σχέσεις όλοι συναντώνται με όλους. Δεν βλέπουμε κανένα περιορισμό σε αυτό. Ο υπουργός Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν συναντάται με τον ΥΠΕΞ της Αρμενίας. Για το Κυπριακό μερικές φορές ανεπίσημα κι εγώ συναντώμαι με τον Ε/κ ηγέτη Αναστασιάδη. Και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ήρθε στην Τουρκία και συναντηθήκαμε. Είναι σημαντική η στάση του Αζερμπαϊτζάν. Το Αζερμπαϊτζάν πάντοτε μας στηρίζει στο Κυπριακό. Δεν υπάρχει καμία καμιά αμφιβολία σε αυτό», τόνισε.

Ο Μελβούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στο μπρίφινγκ που παρείχε το υπουργείο του προς διπλωμάτες προκειμένου να παρουσιαστούν «οι αλήθειες», όπως είπε. «Για την ανατολική Μεσόγειο το έχουμε ξανα-δηλώσει. Θα προασπίσουμε τα δικαιώματα των Τ/Κ μέχρι τέλους. Υπήρξαν αντιδράσεις από κάποιες χώρες. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τους πρέσβεις και τους ενημέρωσε για την ανατολική Μεσόγειο και όλοι είδαν ποια είναι η αλήθεια», ανέφερε.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποίησε για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις. «Η Τουρκία πραγματοποιεί γεώτρηση στη δική της υφαλοκρηπίδα. Κήρυξη ΑΟΖ από οποιαδήποτε χώρα που δεν αποδεχόμαστε ή δεν περιλαμβάνει κι εμάς, δεν ισχύει. Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις ούτε να αποδεχτούμε ο,τιδήποτε το οποίο δεν έχει την άδειά μας ή δεν μας συμπεριλαμβάνει. Εξάλλου η Τουρκία έχει ανακοινώσει στα Ηνωμένα Έθνη και την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της και έχει καταγραφεί. Θα συνεχίσουμε τις έρευνες στα τεμάχια, τα οποία το ψευδοκράτος μας έχει ‘αδειοδοτήσει’.

dikaiologitika.gr
Author:

You May Also Like

Αρέσει σε %d bloggers: