Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Συνέδριο Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας για «Σχολική μετάβαση»

Συνέδριο Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας

Ηγουμενίτσα, 2 Ιουνίου 2022 ώρα 10:00 π.μ.

«Σχολική μετάβαση»

Erasmus+ KA201 «Student Transition in Education Paths» 2019-2022

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης διοργανώνει συνέδριο με θεματολογία τη Σχολική Μετάβαση, στο πλαίσιο του προγράμματος Eramus+ KA201 «Student Transition in Education Paths» 2019-2022, της Στρατηγικής Σύμπραξης του Τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης ΚΑ201, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εποπτεύεται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022, ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα Πάνθεον του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Το πρόγραμμα «Student Transition in Education Paths» (S.T.E.P.) αφορά στην ομαλή μετάβαση των μαθητών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο και έχει διάρκεια 33 μήνες. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας είναι ο συντονιστικός φορέας. Συμμετέχουν επίσης άλλοι 6 εκπαιδευτικοί φορείς από Αυστρία, Βουλγαρία, Ιταλία, Ρουμανία, Ισπανία και Τουρκία.

Στόχος του προγράμματος είναι να καταγράψει και να παρουσιάσει τις εκπαιδευτικές πρακτικές διευκόλυνσης της μετάβασης των μαθητών/τριών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο που εφαρμόζονται στις 7 χώρες καθώς και να προτείνει την προσαρμογή τους στην Ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό και ως αποτέλεσμα του έργου έχει δημιουργηθεί ειδική έκδοση πολύγλωσσου βιβλίου, όπου περιλαμβάνονται όλες οι καταγεγραμμένες πρακτικές.

Προς την κατεύθυνση αυτή η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, διοργανώνει το εν θέματι Συνέδριο που θα φιλοξενεί εκπροσώπους όλων των εκπαιδευτικών φορέων των συνεργαζόμενων χωρών, θεωρώντας αναγκαία και επιβεβλημένη την ανάπτυξη και ανταλλαγή απόψεων, πρακτικών και μεθόδων σε διακρατικό επίπεδο, καθώς και την ανάπτυξη ενός δικτύου συνεργασίας με οργανισμούς άλλων χωρών.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΜΑΡΙΝΑ ΜΠΕΣΗ