Συνάντηση Χρυσουλάκη με φορείς Ελληνικής ομογένειας της Γερμανίας

    Μια άκρως ενδιαφέρουσα  συνάντηση βαρύνουσας σημασίας με τον Γενικό Γραμματέα του Απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη με Φορείς της Ελληνικής Ομογένειας της Γερμανίας πραγματοποιήθηκε στις 4-1- 2020, στην αίθουσα του Ελληνικού Γενικού Προξενείου στο Düsseldorf.

    Τον συντονισμό και την επίβλεψη της συνάντησης η οποια διήρκησε περισσότερο απο έξι ώρες, είχε αναλάβει η Γενική Πρόξενος του Ελληνικού Προξενείου Düsseldorf, κυρία Μαρία Παπακωνσταντίνου με τους συνεργάτες της, η οποια στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
    Στη συνάντηση έλαβαν μέρος,ο  Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού και Επίτιμος Πρόεδρος της Παν. Ηπείρ. Ομοσπονδίας Ευρώπης  κ. Σπύρος Κωσταδήμας. Την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Ντόκος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Θωμάς Γκίνης, και β) Γραμματέας κυρία Χριστίνα Πάκου. Τον Ηπειρώτικο Σύλλογο του Düsseldorf εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Ευάγγελος Αθανασίου, και ο Αντιπρόεδρος κ. Κώστας Κάσσιας τον Ηπειρώτικο  Σύλλογο του Gütersloh εκποσώπησε η Πρόεδρος του  κυρία Χριστίνα Πάκου, και τον Ηπειρώτικο Σύλλογο του Bielefeld ο πρώην Πρόεδρος του  κ. Δημ. Ντόκος.

    Από τους ελληνικούς Φορείς της Ομογένειας, παραβρέθησαν οι Κρήτες, οι Πόντιοι,  όπου μια μικρή χορ. ομάδα τους έκανε αναπαράσταση του εθίμου (οι Μωμόγεροι), οι Θεσσαλοί, οι Θρακιώτες, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων κ. Δημητρίου, και αρκετοί Πρόεδροι και μέλη Ελληνικών Κοινοτήτων. Παρέστησαν επίσης και αρκετοί ελληνικής καταγωγής  αιρετοί δημοτικοί Σύμβουλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής Nordrhein Westfallen
    Ο Γεν. Γραμ. κ. Χρυσουλάκης, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, ζήτησε να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα που τους απασχολούν, αλλά και για τις δραστηριότητες που πραγματοποιούν.
    Τον λόγο πήρε η ελληνίδα αιρετή δημοτική σύμβουλος της περιοχής κυρία Ιωάννα Ζαχαράκη, η οποια μεταξύ άλλων τόνισε την μείωση των ελλήνων αιρετών στην περιοχή, και ζήτησε στις ερχόμενες εκλογές, οι Έλληνες της Ομογένειας, να προσέλθουν και να εκλέξουν τους συμπατριώτες μας ώστε μέσα απο τις διοικήσεις που θα συμμετέχουν να μπορέσουν να βοηθήσουν τον ελληνισμό της περιοχής.
    Εκ μέρους της Παν. Ομ. Ευρώπης ο πρόεδρος κ. Δημήτριος Ντόκος, στη σύντομη ομιλία του τόνισε το ζήτημα της εκλογικής διαδικασίας που αποκλείει μεγάλο μέρος της ελληνικής Ομογένειας να ψηφίσουν, όπως αποφασίστηκε πρόσφατα απο το Ελληνικό Κοινοβούλιο, και τόνισε την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των Οργανώσεων, ώστε να επιτελέσουν δυναμικότερο έργο προς όφελος της Ομογένειας και στήριξη εκμάθησης της ελληνικής Γλώσσας για τα ελληνόπουλα.
    Ο δε Γεν. Γραμ. της Πανηπειρωτικής Ομ.  κ. Θωμάς Γκίνης, αφού είχε επικοινωνήσει προηγουμένος με την Γραμματέα του κυρία Δέσποινα Ασλάνογλου, παρέδωσε στον κ. Χρυσουλάκη υπόμνημα διαμαρτυρίας  του Προέδρου της επιτροπής κ. Κωνσταντίνου Καλφατζή  και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής Mannheim, καθότι στο ελληνικό Σχολείο της περιοχής, συρρικνώνονται οι ώρες διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, με αποτέλεσμα τα ελληνόπουλα της περιοχής να στερηθούν την μάθηση της.

    Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ. Κωσταδήμας  που αφού μετέφερε χαιρετισμό εκ μέρους Π. Σ. Η. Εξωτερικού προς τον κ. Χρυσουλάκη, ως συνταξιούχος εκπαιδευτικός στη Γερμανία για πάρα πολλά χρόνια με τεράστια εμπειρία και άριστος γνώστης του προβλήματος ζήτησε απο τον κ. Γενικό Γραμματέα  <<να ασχοληθεί μαζί με το Υπουργείο Παιδείας που είναι καθ΄ ύλην αρμόδιο με το θέμα της ελληνικής γλώσσας για τα Ελληνόπουλα του εξωτερικού. Αυτό να γίνει μελετημένα και εάν είναι δυνατό κομματικά , επειδή εάν δε γίνει κάτι,  ο κίνδυνος είναι μεγάλος να χάσει την ελληνική γλώσσα ένας μεγάλος αριθμός παιδιών.
    Συνεχίζοντας ανέφερε ότι το ΠΣΗΕ από το 2008 σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποιεί το ¨Πρόγραμμα Μάθησης της ελληνικής γλώσσας για τα Ηπειρωτόπουλα του εξωτερικού  με επιτυχία με σκοπό να βοηθήσει αυτά να βελτιώσουν την ελληνομάθειά τους και να γνωρίσουν την τοπική πολιτισμική παράδοση και να επανασυνδεθούν με την πατρίδα. Για το 2020 η επιστολή του Παγκοσμίου Συμβουλίου εστάλη ήδη στις Ομοσπονδίες Ηπειρωτών ανά τον κόσμο>>.
Στη συνεχεια μίλησαν και αρκετοί άλλοι εκπρόσωποι ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων

    Ο Γενικός Γραμματέας κ. Χρυσουλάκης αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Ομογένειας, επισημαίνοντας πως << εσείς είστε η δύναμη του Απόδημου Ελληνισμού>>,  άκουσε προσεκτικά όλους τους ομιλητές, και αναφέρθηκε στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσις τις Χώρας μας, η οποια εξανάγκασε 650.00 έλληνες επιστήμονες και σπουδαστές να μεταναστεύσουν με συνέπεια να στερηθεί η Χώρα μας το καλύτερο επιστημονικό δυναμικό κλπ.
    Αναφέρθηκε επίσης στο σπουδαίο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι ελληνικής καταγωγής αιρετοί δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής και συμπλήρωσε πως αυτοί μαζί με άλλους επιχειρηματίες και επιστήμονες θα αποτελέσουν τη μαγιά ενός δυναμικού ελληνικού Λόμπι στη Γερμανία το οποιο θα ωφελήσει πολλαπλά τη Χώρα μας.
Αναφερόμενος στο Θέμα της ψήφου των μεταναστών και τη δυσαρέσκεια της ελληνικής Ομογένειας, πρόσθεσε: << …παρά τις κάποιες ατέλειες, έγινε μια αρχή. Εξάλλου η θέση του Πρωθυπουργού ήταν η Επιστολική Ψήφος. Μπορούμε όμως στο μέλλον να ξαναεξετάσουμε το θέμα>>.
    Απευθυνόμενος στα νεαρά στελέχη Φορέων της ελληνικής Ομογένειας, εξήρε τη συμμετοχή της Νεολαίας της Ομογένειας και πρόσθεσε ότι το Υπουργείο σε συνεργασία με Κατασκηνώσεις και ξενοδοχεία σε διάφορα σημεία της Χώρας μας, προγραμματίζουν να καλέσουν μέλοι την Νεολαίας αλλά και υπερήλικες να φιλοξενηθούν στην Ελλάδα.
    Τελειώνοντας την ομιλία του ο κ. Χρυσουλάκης, ζήτησε απο τις Οργανώσεις της ελληνικής Ομογένειας να τον ενημερώνουν για τις δραστηριότητες τους και τα προβλήματα τους δίνοντας το eMail του για την επικοινωνία τους. Κατά γενική ομολογία των παριστάμενων η συνάντηση είχε μεγάλη επιτυχία και όλοι εξήραν τις προσπάθειες και την άρτια οργάνωση την οποια επιμελήθηκε η Γενική Πρόξενος του Ελληνικού Γενικού Προξενείου Düsseldorf κυρία
Μαρία Παπακωνσταντίνου !

    Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης, ευχαριστεί θερμά την κυρία Παπακωνσταντίνου και τους συνεργάτες της για τη φιλοξενία και για όλα όσα έχει προσφέρει στον Ελληνισμό της Ομογένειας στην περιοχή της, και ευχόμαστε να είναι μαζί μας για πολλά χρόνια ακόμη. Ευχαριστεί τον Γενικό Γραμματέα κύριο Χρυσουλάκη που μας επισκέφτηκε και συζήτησε μαζί μας και για το ενδιαφέρον του προς τους Έλληνες Ομογενείς γενικότερα. Ελπίζουμε όλοι μας ότι με συχνές συναντήσεις όπως η τελευταία  θα φέρει για όλους μας καλύτερα αποτελέσματα πρωτίστως για την πατρίδα μας !

   

    Ακολουθούν φωτογραφίες απο την συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, και της Γενικής Πρόξενου του Ελληνικού Γενικού Προξενείου του  Düsseldorf κυρίας Μαρίας Παπακωνσταντίνου με τους Πολιτιστικούς Φορείς της Ελληνικής Ομογένειας στη Γερμανία.

Φωτό Νρ,1) Από αριστερά όπως κοιτάζετε απεικονίζονται η Γεν.  Πρόξενος του Ελληνικού Γενικού Προξενείου στο Düsseldorf κυρία Μαρία Παπακωνσταντίνου, ο Γεν. Γραμ. για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης  και η αιρετή δημ. Σύμβουλος κυρία Ιωάννα Ζαχαράκη.

C:\Users\Artemis\Pictures\Omospondia\Proksenio-Düss\Papakonstantinou-Zaxaraki-Düs.jpg

Φωτό Νρ.2) Πίσω δεξιά με το ανοιχτόχρωμο πουκάμισο ο Γεν. Γραμματέας του Π.Σ.Η.Εξωτερικού κ Σπύρος Κωσταδήμας  ενημερώνει τον κ. Χρυσουλάκη για τις δράσεις του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού.
Μπροστά του, στελέχοι της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης

C:\Users\Artemis\Pictures\Omospondia\Proksenio-Düss\Ginis-Kostadimas-Düsseldorf.jpg
C:\Users\Artemis\Pictures\Omospondia\Proksenio-Düss\Prokseneio-Ioanna-Zaxaraki.jpg

Φωτό Νρ.3) Στο μέσο η κυρία Ζαχαράκη με τον κ. Χρυσουλάκη και Έλληνες
Ομογενείς της περιοχής Düsseldorf

Φωτό Νρ.4) Αναμνηστική φωτογραφία απο την επίσκεψη του κ. Χρυσουλάκη στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο του Düsseldorf.

C:\Users\Artemis\Pictures\Omospondia\Proksenio-Düss\Prokseneio-4-1-20.jpg

Φωτό Νρ.5) Απο αριστερά, ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Δ. Ντόκος  ο Γενικός Γραμματέας του Π.Σ.Η. Εξωτερικού, κ. Σπύρος Κωσταδήμας, ο Γεν. Γραμ. Για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης , ο Γεν. Γραμ. της Παν. Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Θωμάς Γκίνης , η β) Γραμ. της Πανηπειρωτικής και Πρόεδρος του Ηπειρ. Συλ. Gütersloh κα. Χριστίνα Πάκου, και ο Αντιπρόεδρος του Ηπερ. Συλλόγου
<< Δωδώνη >> του Düsseldorf , κ. Κώστας Κάσσιας.

C:\Users\Artemis\Pictures\Omospondia\Proksenio-Düss\Proksneio-Ginis-4-1-20.jpg

Φωτό Νρ. 6) Άποψη απο τον χώρο της συνάντησης

C:\Users\Artemis\Pictures\Omospondia\Proksenio-Düss\Prokseneio-Athanasiou.jpg

Φωτό Νρ.7)Düsseldorf.  Άποψη απο τη συνάντηση, μπροστά, στελέχοι της Παν. Ομοσπονδίας Ευρώπης.

C:\Users\Artemis\Pictures\Omospondia\Proksenio-Düss\Prokseneio-Düss-Hpeirotes.jpg

Φωτό Νρ.8), η κυρία Παπακωνσταντίνου, ο κ. Χρυσουλάκης, η κυρία Ζαχαράκη και ο κ. Κωσταδήμας

C:\Users\Artemis\Pictures\Omospondia\Proksenio-Düss\Düsseldorf-Kostadimas.png

Φωτό Νρ.9) Ο κ. Χρυσουλάκης με την εραιτή δημ. σύμβουλο κα.
Ιωάννα Ζαχαράκη.

C:\Users\Artemis\Pictures\Omospondia\Proksenio-Düss\Zaxaraki-Xrisoulakhs-Prokseneio.jpg

Φωτό Νρ.10) Δεξιά με το μαύρο πουκάμισο ο Πρόεδρος της ΠΟΕ κ. Δημ. Ντόκος ενημερώνει τον Γεν. Γραμ. κ. Χρυσουλάκη για τα προβλήματα της Ομογένειας της περιοχής.

C:\Users\Artemis\Pictures\Omospondia\Proksenio-Düss\Ginis-Thomas-Prokseneio-Düs.jpg


Φωτό Νρ.11) Η κυρία Παπακωσταντίνου με τον κ. Χρυσουλάκη
πλαισιωμένοι  Έλληνες αιρετούς δημ.συμβούλους της περιοχής

C:\Users\Artemis\Pictures\Omospondia\Proksenio-Düss\Prokseneio-Mar-Pap-4-1-20.jpg

Φωτό Νρ.12) Άποψη απο τη συνάντηση

C:\Users\Artemis\Pictures\Omospondia\Proksenio-Düss\Prokseneio-Papakonstantinou-Xrisoulakis.jpg

Φωτό Νρ.13)

C:\Users\Artemis\Pictures\Omospondia\Proksenio-Düss\Proksenos-Xrisoulakis-Zaxaria.jpg

Φωτό Νρ.14) Άποψη απο τη συνάντηση, μπροστά στελέχοι της Π. Ομ. Ευρώπης

C:\Users\Artemis\Pictures\Omospondia\Proksenio-Düss\Proksneio-Ginis-Ntokos-Xristina.jpg

Φωτό Νρ.15) Αναμνηστική φωτογραφία απο την επίσκεψη του κ. Χρυσουλάκη στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο του Düsseldorf.

C:\Users\Artemis\Pictures\Omospondia\Proksenio-Düss\Proksneio-Hpeirotes-omadiki-foto.jpg

Panepirotscher Verband Europas e,V 1976   President Dimitrios Ntokos – Amtsgericht Sttutgard- WR339

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box